GIV LIV

Aftensmad

  • Kalvelever i sennepssauce med grønkålskartoffelmos

    Grønkålskartoffelmos Skræl kartoflerne og skær dem i store stykker. Kom dem i en gryde, dæk dem lige akkurat med vand og kog kartoflerne i 15 minutter. Tilsæt grønkålen og kog den med i 5 minutter eller til den er tøet op. Hæld vandet fra, men gem lidt. Mos kartoflerne med en kartoffelmoser, et piskeris eller… Læs mere »

  • Pasta med broccoli og chili

    Broccoli Skær den nederste ende af broccolistokken af. Skær “blomsterne” af stokken og skær dem i små buketter. Skær stokken i tern. Kom stokken og halvdelen af buketterne i en lille gryde og kom vand ved, så det lige akkurat dækker. Hak hvidløgene fint. Kog broccolien til den er helt mør. Blend den kogte broccoli… Læs mere »

  • Blåmuslinger med pomfritter

    Pomfritter Skrub kartoflerne godt og skær dem i pomfritstørrelse, ca. 1½x1½ cm x kartoflens længde. Kom kartoflerne i en plasticpose sammen med olie og ryst posen godt, så olien fordeler sig jævnt på alle kartoflerne. Spred kartoflerne ud på bageplader beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter, til… Læs mere »

  • Bagte auberginer med kødsauce

    Bagte auberginer Halvér auberginerne. Smør skærefladen med 1 spsk. olie og læg auberginerne med skærefladen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag auberginerne i ovnen i 30-40 minutter ved 180 grader, til de er helt møre indeni og brune ovenpå. Kødsauce Skær løgene i skiver. Skær bladselleri i små tern. Skær champignonerne i skiver.… Læs mere »

  • Grillede svinekoteletter og brødsalat med grillede grønsager

    Brødsalat med grillede grønsager Skær skorperne af brødet og bryd det i små stykker. Bred brødstykkerne ud på en bageplade og tør brødet i ovnen ved 100 grader i 30 minutter. Skær squashene i 1 cm tykke skiver og kom dem i en plasticpose med 2 spsk. olivenolie. Ryst posen grundigt, så olien fordeles på… Læs mere »

  • Farsbrød med grillede squash og kartofler a la tzatziki

    Farsbrød Hak løget og rør det sammen med kød, æg, hvedemel og vand. Krydr farsen med salt og peber og lad farsen hvile i ca. 30 minutter. Tænd ovnen på 200 grader. Form kødet til et farsbrød og læg det i et smurt ovnfast fad. Drys farsbrødet med rosmarin. Stil fadet i ovnen og steg… Læs mere »

  • Pasta med ristet fennikel, tomat og varmrøget laks

    Ristet fennikel og tomat Skær top og bund af fenniklerne. Fjern stokken og skær fenniklerne i tynde skiver. Brug en skarp kniv eller snit fenniklerne på et mandolinjern. Skær tomaterne i både. Varm olien på en pande og rist fenniklerne et par minutter. Tilsæt tomater og oliven og steg det i yderligere et par minutter,… Læs mere »

  • Tortilla med sprød kålsalat, majs og kylling

    Sprød kålsalat og majs Halver kålen. Fjern de yderste blade og stokken. Snit kålen fint og kom den i en skål. Drys kålen med salt og sukker og vend den godt rundt. Lad kålen stå, mens du tilbereder det øvrige. Fjern blade og tråde fra majskolberne og kog dem i letsaltet vand i ca. 10… Læs mere »

  • Råbuk steg med balsamico og appelsindampet sommerkål

    Råbuk steg Varm oliven op på en pande sammen med hele, upillede fed hvidløg. Brun kødet godt på alle sider i olien. Krydr stegen med salt og peber, læg den i et lille ildfast fad og steg den ca. 15 minutter i ovnen ved 180 grader. Centrumtemperaturen skal være 55 grader, når stegen er rød… Læs mere »

  • Kalvefrikassé med forårsgrønt

    Suppevisk Bind porretop, timian, laurbærblad og persille sammen til en suppevisk. Kom kødet i en gryde med vand, så det dækker. Kog det op og skum kogevandet af. Tilsæt salt og skum vandet af igen. Kom suppevisken i gryden til kødet. Læg låg på gryden og kog kødet ved svag varme i ca. 1 time,… Læs mere »