Brødcroutoner Skær brødet i tern, og fordel det på en bageplade med bagepapir. Rist brødene i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter, til det er sprødt. Drys med salt. Kylling Skær kødet i mindre stykker. Krydr med hakket rosmarin, salt og peber og grill på begge sider, til kødsaften er klar. Vinaigrette Rør… Læs mere »
Souvlaki Skær kødet i tern og mariner i citronsaft, mynte, oregano, presset hvidløg, olie og salt et par timer eller endnu bedre natten over. Fordel kødet på spyd og grill på en varm grill i ca. 3 minutter på hver side. Græsk inspireret salat Skær halvdelen af tomaterne i skiver; resten i både. Skyl spinaten,… Læs mere »
Marineret oksekød Rist krydderierne på en tør pande, til de begynder at dufte. Stød krydderierne i en morter sammen med peberkorn, presset hvidløg, chiliflager og paprika. Skær kødet i strimler eller tern, og kom det i en frysepose med krydderier og citron eller limesaft. Bind knude på posen. Gnid kødet godt ind i marinaden. Lad… Læs mere »
Grillspyd Skær kødet i tern, og kom det i en frysepose sammen med limesaft, chilisauce og presset hvidløg. Bind en knude på posen, og massér marinaden godt ind i kødet. Lad kødet marinere minimum 1 time. Skær løgene i både. Fordel kød og løg på 4 grillspyd. Grill spyddene i ca. 5 minutter. Vend dem… Læs mere »
Start med at koge fuldkornsris efter anvisningen på pakken. Bemærk at kogetiden er længere end ved almindelige ris. Ovnbagt skrubbe Vend fiskene i kikærtemel blandet med karry. Læg fiskene op i et fad. Tilsæt lidt olie og drys med salt og peber. Top med finthakkede nødder. Bages i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.… Læs mere »
Farsbrød Hæld kikærter op i en sigte. Kom svinefars og de forkogte linser op i en skål, og bland det hele godt med hænderne. Hak løg og hvidløg. Tilsæt løg sammen med afdryppede kikærter. Bland spidskommen, tranebær, salt og peber i farsen. Form farsen som et brød, og drys kikærtemel på toppen. Brunes i 10… Læs mere »
Grillet kylling Rist mandlerne på en tør pande, og lad dem køle af. Hak løg, hvidløg og chili meget fint, og rør det sammen med kyllingefarsen. Hak de ristede mandler og de sorte oliven groft. Vend begge dele i kyllingefarsen sammen med limesaft og de øvrige krydderier. Form farsen til 8 aflange minipølser, og sæt… Læs mere »
Flæskesteg Tag kamstegen og rids sværet med en skarp kniv. Kom lidt laurbærblade i rillerne og krydr’ med groft salt. Kamstegen sættes på en rist, og under den sættes et fad med vand i bunden af ovnen. Tænd oven på 110-120 grader, og steg kamstegen i 3 timer. Når sværene bliver blanke,, så fyrer du… Læs mere »
Tandoori gryde De sorte bønner og kikærterne udblødes natten over og koges efter anvisningen på pakken. De grønne linser skal ikke udblødes, men kan koges med. De kogte bønner, kikærter og linser brunes godt af i en tykbundet gryde. Tilsæt derefter alle krydderierne. Svits i 3 minutter, men uden at det tager farve. Løg, hvidløg… Læs mere »
Tilberedningstid ca. 30 min. Rosmaringrillede grønsager Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Skær squash og aubergine i skiver. Halvér tomat-erne. Spray eller pensl grøn-sagerne med lidt olie og krydr med rosmarin, salt og peber. Grill grønsagerne på en varm grill eller en grillpande, til de er møre og har fine grillstriber. Beef salad Kog… Læs mere »