GIV LIV

Aftensmad

  • Kyllingespyd med barbecuesauce og fyldig bulgursalat

    Tilberedningstid ca. 25 min. Barbecuesauce Kom ketchup, eddike, farin og chilisauce i en gryde og kog ved svag varme i ca. 3 minutter. Bulgursalat Skyl bulgur og kog som angivet på emballagen og afkøl, mens du snitter grønt. Pil og hak løget. Snit kålen fint. Skær agurk og peberfrugt i små tern. Hak tomaterne –… Læs mere »

  • Æggekage med laks og sommergrønt

    Tænd ovnen på 175 grader. Hak løget. Fjern stok og de yderste blade af kålen, og snit den fint. Skyl spinaten, og slyng den tør. Skær kartoflerne i skiver. Skær laks i mindre stykker. Varm olien på en pande, som tåler at komme i ovnen. Svits løg, presset hvidløg, kål og kartofler i ca. 5… Læs mere »

  • Lynstegt kylling med grønt og ristede cashewnødder

    Skær kyllingefileterne i fingerstykke strimler. Skær broccoliblomsten i små buketter. Skræl stokken, skær den tørre ende af, og skær den i skiver. Skær peberfrugterne i tynde strimler og skær løgene i tynde både. Hak ingefæren fint. Flæk cashewnødderne, og rist dem på en tør pande ved middelhøj varme, til de er gyldenbrune. Læg dem på… Læs mere »

  • Fuldkornspasta med parmaskinke, spinat og ricotta

    Kog pastaen som angivet på emballagen og afdryp. Gem lidt af kogevandet. Bælg ærterne. Skær radiser i skiver. Skyl spinaten. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og skær dem i snitter. Damp aspargesene i ca. 2 minutter. Spinaten dampes med det sidste minut. Afdryp og vend med radiser og ricotta. Vend rundt, så ricottaen… Læs mere »

  • Ovnbagt fisk med grønt

    Hak løget. Skær gulerødderne i skiver. Rens porrerne, og skær dem i skiver. Skær tomaterne i skiver. Fordel grøntsagerne i bunden af et smurt ovnfast fad. Skær torsken i portionsstykker, og anbring dem på grøntsagerne. Krydr med salt og peber. Rør bouillonen med fløde og karry, og hæld det ved. Sæt fadet i ovnen ved… Læs mere »

  • Stegt okseflanksteak med agurke-/ramsløgssalsa og bagt peberfrugt- og gulerodssalat

    Salat Rens peberfrugterne, og skær dem i både. Skræl gulerødderne, og skær dem i grove stykker. Pil rødløgene, og skær dem i både. Vend peberfrugter, gulerødder og rødløg sammen med olivenolie, salt og peber på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 225 grader varmluft i ca. 20 minutter. Vend grønsagerne med… Læs mere »

  • Stegte sild med æble og rødløg

    Krydret lage Kom ingredienserne til lagen i en gryde, og kog lagen op til sukkeret er opløst. Afkøl lagen. Stegte sild Klip finnerne af sildene, og rids sildene let med en skarp kniv på skindsiden. Vend sildene i rugmel tilsat salt og peber. Skær æblerne i skiver, og læg et par stykker i hver sild.… Læs mere »

  • Pasta Carbonara med det grønne twist

    Aubergine skæres i meget tynde skiver og ristes møre uden olie på en slip let-pande. Svampe skylles og skæres i skiver. Hvidløg hakkes fint. Rist bacon og svampe af på en pande sammen med hvidløg. Skær squashen i strimler med en kniv, en kartoffelskræller eller et mandolinjern, hvis du har sådan et. Vend med citronsaft,… Læs mere »

  • Lasagne med squash, aubergine og oksekød

    Fyld/sauce Hak løgene, og svits dem i olien på en stor pande. Tilsæt kødet, og brun det med i et par minutter. Skær squash og auberginer i tern eller tynde skiver, og steg dem med løg og kød, til de bruner let. Tilsæt tomater, presset hvidløg og oregano, og kog saucen op. Smag til med… Læs mere »

  • Antonios fristelser med selleri, hvidløg og rosmarin

    Antonios fristelser Skræl kartofler og selleri og skær dem i tynde stave. Hak løg og hvidløg fint. Skær ansjoserne i meget små tern. Pil ‘nålene’ af rosmarinen og hak dem fint. Bland kartofler, selleri, løg, hvidløg, ansjoser, rosmarin, salt, peber, fløde og mælk i en stor skål. Smør et ovnfast fad med lidt olie. Læg… Læs mere »