GIV LIV

Aftensmad

  • Chevapchichi med kålsalat

    Chevapchichi Bræk brødet i stykker, kom det i en skål og lad det udbløde i vandet i ca. 15 minutter. Rør kødet sejt med salt. Tilsæt æg, fintrevet løg og hvidløg, hakket persille og det udblødte brød og de øvrige ingredienser. Rør farsen godt sammen. Kom lidt vand på hænderne og form farsen til 8… Læs mere »

  • Rillette af røget makrel med rødbedesalat

    Rødbedesalat Kog rødbederne møre i 30-60 minutter. Kogetiden afhænger af størrelse og alder. Chokafkøl rødbederne under iskoldt vand og gnub skindet af, mens de stadig er lune. Afkøl rødbederne helt og skær dem i mundrette stykker. Skyl og hak persillen. Vend rødbeder med persille, soltørrede tranebær og salattern. Pres citronen. Dryp citronsaften over og krydr… Læs mere »

  • Let sprængt kalvebryst med peberrodssauce

    Saltlage Kom vand, salt og sukker i en gryde og kog det op til salt og sukker er opløst. Afkøl lagen. Læg kalvebrystet i lagen under pres, så kødet er dækket af lagen. Stil kødet i køle­skabet 1-2 døgn. Let sprængt kalvebryst Skyl kødet godt under koldt vand. Kom kød, krydderurter og krydderier i en… Læs mere »

  • Hønsekødssuppe med grønkål og korn

    Kom kyllingen i en gryde og dæk den med vand. Kog vandet og fjern skum fra overfladen. Tilsæt 1 tsk. salt, skum af igen og lad kyllingen koge ved svag varme under låg i ca. 45 minutter. Skyl og skræl grøntsagerne. Flæk eventuelt persillerødderne og skær dem, gulerødderne og porrerne i skiver. Skær sellerien i… Læs mere »

  • Caféburger med oksesteak og

    Estragoncreme Hak agurker og estragon fint. Rør cremefraiche med mayonnaise, sennep, syltede agurker og estragon. Smag cremen til med salt og peber. Burger Snit salaten. Skær tomater, agurk og løg i skiver. Krydr bøfferne med salt og peber og steg dem på en varm grillpande i ca. 3 minutter på hver side. Lun brødene, flæk… Læs mere »

  • Lammeragout med korn, spinat og abrikoser

    Lammeragout Skær løgene i både. Varm olien i en stor stegegryde og brun kødet. Tilsæt løg og lad det stege et par minutter. Drys mel over og krydr med salt og peber. Vend godt rundt. Pres hvidløgene. Tilsæt presset hvidløg, kanelstang og kardemommefrø og hæld 2½ dl bouillon ved. Lad kødet simre ved svag varme… Læs mere »

  • Parmesangratinerede porrer og rodfrugtmos

    Rodfrugtmos Skræl kartofler, pastinakker eller persillerødder og selleri og skær dem i grove stykker. Kog kartofler og rodfrugter møre i usaltet vand. Hæld kogevandet fra, men gem det. Mos kartofler og rodfrugter med en kartoffelmoser eller et piskeris. Spæd med kogevandet, til mosen er blød og luftig. Smag den til med salt og peber. Parmesangratinerede… Læs mere »

  • Stegte sild med mangochutney og kartoffelcurry

    Kartoffelcurry Hak løgene og svits dem i olien i en bredbundet gryde eller sauterpande, til de bliver bløde og klare. Svits tomatpureen med et øjeblik. Tilsæt krydderier, vand og presset hvidløg. Vask kartoflerne og skær kartoflerne i tern på ca. 2×2 cm og kog dem i saucen i 5 minutter. Skær blomkålen i buketter på… Læs mere »

  • Vildtbøf i selleriburger med rødkålsslaw

    Syltede løg Skær løgene i meget tynde skiver og vend dem med æbleeddike, tyttebærsyltetøj og salt i en skål. Lad løgene trække, mens du tilbereder resten af maden. Rør lidt i løgene indimellem. Kartoffelbåde Vask kartoflerne og skær dem i både, kom dem i en plasticpose med 1 spsk. olivenolie og ryst posen, så olien… Læs mere »

  • Lakserulle i kål med asiatisk dressing

    Lakserulle i kål Kom ærterne i en lille gryde med lidt vand og damp dem uden låg i 5 minutter. Blend ærterne til mos og smag den til med salt. Skær laksefileten i 8 tykke stykker. Vend laksen i sojasauce. Fjern grimme eller grove yderblade fra spidskålen. Træk derefter forsigtigt 8 blade af spidskålen, så… Læs mere »