GIV LIV

Aftensmad

  • Bagte søde kartofler med hvidløgsskyr, kikærter og rodfrugtsalat

    Bagte søde kartofler Skrub kartoflerne, og tør dem godt. Er de store, halveres de. Læg kartoflerne i en smurt ildfast form, og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft, til skindet er mørkt, og kar­toflerne er møre. Er det meget store kartofler, bages de lidt længere tid. Rodfrugtsalat Skræl rodfrugterne… Læs mere »

  • Kyllingegullasch med mos

    Kyllingegullasch Skær kyllingelårene over i leddet. Hak løgene groft. Skær gulerødderne i tykke skiver og peberfrugterne i store tern. Brun kyllingen i olien i en stor gryde, først på skindsiden, bagefter på den anden side. Læg kyllingen på en tallerken. Svits grønsagerne i gryden. Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater, finthakket hvidløg og vand eller bouillon og… Læs mere »

  • Simregryde med æbler og porrer

    Simregryde Skær kødet i tern og krydr med salt og peber. Pil og hak løgene. Skræl jordskokker og skær i mundrette stykker. Varm olien i en slip let-gryde og brun kødet. Tag kødet op, og steg løg og jordskokker et par minutter. Tilsæt presset hvidløg og persille, og læg kødet tilbage i gryden. Hæld øl… Læs mere »

  • Farserede peberfrugter med tomatsauce

    Tomatsauce Hak løget fint, og svits det i olien. Tilsæt presset hvidløg, tomater, paprika og salt. Lad saucen koge 10 minutter. Farserede peberfrugter Kog risene i 10 minutter. Lad dem dryppe af i en sigte og køle af. Snit porrerne fint. Rør kødet med ris, porrer, salt, peber og oregano eller timian. Skær hver peberfrugt… Læs mere »

  • Wraps med tun-tomatfyld og kålsalat

    Tun-tomatfyld Hak løgene groft, og skær peberfrugterne i tern. Svits dem i olien i en gryde, uden at de bruner, ca. 8 minutter. Tilsæt tomatpuré og 1 dl vand, og lad saucen simre i ca. 5 minutter. Afdryp tunen, og bland den i sovsen. Tilsæt presset hvidløg og smag til med fintrevet citronsaft, cayennepeber og… Læs mere »

  • Græskarpizza

    Pizzadej Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt salt, durummel og hvedemel, og ælt dejen blød og elastisk. Lad den hæve tildækket i 45 minutter. Græskarcreme Halvér græskarret, og fjern kernerne. Skær græskaret i kvarte, læg dem på en bageplade, og bag dem med skræl i ovnen ved 200 grader, til de helt… Læs mere »

  • Fiskefad med porrer

    Fiskefad Skær fiskekødet i mindre stykker. Kom dem i en blender eller minihakker og blend med salt og peber. Blend ægget i farsen, dernæst mel og spæd med mælken til en blød fars. Smør et ovnfast fad, ca. 16×22 cm, med lidt olie. Bred fiskefarsen ud i bunden af fadet. Flæk porrerne, og skyl dem… Læs mere »

  • Lynstegte grønsager med fetadressing og grillede mørbradbøffer

    Lynstegte grønsager Nip bønnerne. Skær squashen i tykke stave. Halvér forårsløgene på midten, og flæk evt. den hvide del. Lad aspargesbroccolierne være hele. Varm olien op på en stor pande, og steg grønsagerne under omrøring i ca. 5 minutter, til de er møre med lidt bid. Krydr med lidt salt. Pluk basilikummen, og bland de… Læs mere »

  • Hvidløgshakkebøf med barbecuesauce, kartofler og majskolber

    Barbecuesauce Kom ketchup, eddike, farin og chilisauce i en gryde og kog ved svag varme i ca. 3 minutter. Tilbehør Kog kartoflerne møre, og halvér dem. Fjern bladene fra majskolberne, og kog majskolberne i ca. 5 minutter. Afdryp og tør kolberne godt. Halvér tomaterne, dryp olien over og krydr med salt og peber. Grill tomaterne… Læs mere »

  • Marokkansk gryderet med søde kartofler, krydderier og kikærter

    Marokkansk gryderet Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Pil og hak løget. Pres hvidløgene. Skær auberginen i tern. Skræl gulerød­derne, og skær dem i skiver eller tern. Varm olien i en gryde, og steg løg med hvidløg og krydderier i et par minut­ter. Tilsæt søde kartofler, aubergine og gulerødder og vend godt rundt. Lad… Læs mere »