Ingredienser

Mælkesauce
  • ½ dl hvedemel
  • 5 dl skummet- eller minimælk
  • salt og peber
  • 1 knivspids revet muskatnød
Lasagne
  • 1 stor squash eller to mellemstore, ca. 450 g
  • 200 g nye løg
  • 2 røde peberfrugter
  • 500 g tomater
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 bundt basilikum
  • salt og peber
  • 100 g mozzarella
  • 250 g frisk lasagne
Grønne bønner
  • 400 g grønne bønner

Tilberedning

Mælkesauce
Pisk melet ud med lidt af mælken i en gryde, til der ikke er klumper. Spæd med resten af mælken og kog saucen op under omrøring. Lad saucen simre i 5 minutter under hyppig omrøring og smag den til med salt, peber og muskatnød.

Lasagne
Skær squash og løg i ½ cm tykke skiver. Skær peberfrugterne i store tern. Skær tomaterne i kvarte. Svits squash, løg og peberfrugter i olien i en gryde, til de bliver gyldne. Tilsæt tomater og kog grønsagerne, til tomaterne koger lidt ud. Smag grønsagerne til med grofthakket basilikum, salt og peber. Riv mozzarellaen. Kom lidt mælkesauce i bunden af et ovnfast fad, ca. 20×20 cm. Læg lasagnepladerne i lag med grønsager og mælkesauce, men gem lidt sauce til toppen. Smør mælkesauce ud på den øverste lasagneplade og drys med mozzarella. Læg stanniol over fadet og bag lasagnen i 30 minutter ved 180 grader. Fjern stanniolen og lad lasagnen bage, til den er gylden og sprød på toppen.

Grønne bønner
Nip bønnerne og kog dem i letsaltet vand, til de er møre med lidt bid, ca. 5-6 minutter.

TIP
I sæsonen for squash kan man være heldig at finde den gule variant. Prøv fx at bruge en gul og en grøn squash i lasagnen og få et flot farvespil.

Frugt og grønt pr. person

487,5 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2392 kJ (569,5 kcal). Kulhydrat 87,5 g. Fedt 14,6 g, heraf mættet fedt 4,5 g

Ude og Hjemme, uge 27, 2012