Ingredienser

Urtemos
  • 1 kg bagekartofler
  • ¼ knoldselleri, ca. 300 g
  • 2 persillerødder, ca. 400 g
  • 2 dl letmælk
  • salt og peber
Syrlige løg
  • 4 rødløg, ca. 300 g
  • 1 spsk. raps- eller olivenolie
  • 1 dl vand
  • 1 spsk. flydende honning
  • ½ dl eddike, fx æbleeddike eller hvid balsamicoeddike
Pandestegt fisk
  • 500 g fiskefilet af fast, hvid fisk, fx lyssej, kuller eller torsk
  • 4 spsk. hvedemel
  • 2 spsk. flydende margarine

Tilberedning

Urtemos
Skræl kartofler og grønsager og skær dem i grove stykker. Kog kartofler og grønsager møre i usaltet vand. Hæld vandet fra og damp resten af væden væk over varmen. Pisk grønsagerne til en grov mos med letmælk og smag den til med salt og peber.

Syrlige løg
Skær løgene i smalle både og svits dem på en pande i olien. Tilsæt vandet, når løgene er klare i kanten og lad det koge væk ved medium varme, så løgene når at blive møre. Tilsæt honning og eddike og lad det koge ind, til løgene begynder at karamellisere.

Pandestegt fisk
Vend fisken i hvedemel krydret med salt og peber og steg den gylden i den flydende margarine på en pande, 3-4 minutter på hver side afhængig af tykkelse.

Servér fisken straks med urtemos og de syrlige løg.

TIP
Fold eventuelt fiskefileterne inden, du vender dem i mel, så de får en ensartet tykkelse og er færdigstegte samtidigt.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 200 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2100 kJ (500 kcal). Kulhydrat 68 g. Fedt 12 g, heraf mættet fedt 3 g

UH0112