Ingredienser

"Pulled" kylling
  • 1 kylling, ca. 1200 g
  • 1 spsk salt
  • 1 stort løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 10 sorte peberkorn
Pico de gallo med ananas
  • 2 tomater
  • 1 forårsløg
  • 200 g frisk ananaskød uden skal
  • 2 spsk lime- eller citronsaft
  • salt
  • evt. frisk koriander
Mexicansk tomatsauce
  • 2 løg
  • 3-4 stilke bladselleri, 100 g
  • ½ spsk olivenolie
  • 1-2 fed hvidløg
  • 4 dl kyllingesuppe
  • 1 dåse flåede, hakkede tomater
  • 1-2 tsk chipotle pulver eller 1 tsk paprika, gerne røget, og ½-1 tsk chiliflager
  • 2 tsk tørret oregano
  • salt og peber
  • 2 tsk sukker
Tilbehør
  • 8 medium fuldkorns tortillas, 320 g
  • 200 g snittet spidskål eller ½ icebergsalat
  • 1½ dl cremefraiche 6%
  • evt. syltet jalapeno chili

Tilberedning

“Pulled” kylling
Kom kyllingen i en gryde, og dæk den med koldt vand. Kog det op og fjern skummet. Tilsæt salt, løg i kvarte, pillede hvidløgsfed og peberkorn. Bring gryden i kog igen. Lad kyllingen småkoge under
låg, ca. 1 time. Lad den trække i ca. 15 minutter i kogevandet. Tag kyllingen op, og fjern skind og ben, når den er kølet lidt af. Vej 500 g kød af, og træk det fra hinanden med to gafler, så du får mindre stykker kød. Sigt kyllingesuppen, og skum fedtet af.

Pico de gallo med ananas
Halvér tomaterne, og fjern saft og kerner – kom det gerne i tomatsaucen. Skær tomaterne i tern. Snit forårsløget. Skær ananaskødet i små tern. Bland tomat, forårsløg, ananas og limesaft. Krydr salaten med salt, og pynt den evt. med koriander.

Mexicansk tomatsauce
Hak løgene. Skær bladselleri i små tern. Svits løg og bladselleri i olien i en gryde. Svits det finthakkede hvidløg med et øjeblik, og tilsæt de øvrige ingredienser til saucen. Kog saucen ind uden låg ved jævn varme, til den er tyktflydende under jævnlig omrøring. Tilsæt  kyllingekødet, og kog det med i 3-4 minutter under omrøring.

Varm tortillaerne på en tør pande, og hold dem varme under et viskestykke. Lad hver især fylde sine tortillas med ”pulled” kylling i tomatsauce, pico de gallo, snittet kål eller icebergsalat, cremefraiche og evt. jalapeno chili.

TIP
Du kan vælge at komme 2-3 tsk renset og finthakket frisk jalapeno chili eller anden grøn og ikke for stærk chili i pico de gallo med ananas.

Frugt og grønt pr. person

409 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

3333 kJ (793 kcal). Kulhydrat 69. Fedt 26 g, heraf mættet fedt 4 g

Hjertenyt nr. 1, 2014