Ingredienser

Tomatsuppe
  • 2 kg solmodne tomater
  • 2 rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. tørret timian
  • ½ tsk. salt
  • peber
  • ca. 4 dl grøntsagsbouillon
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • evt. 1 tsk. sukker
  • ½ tsk. salt
Gremoulata
  • 1 potte frisk basilikum
  • 1 fed hvidløg
  • reven skal af 1 ubehandlet citron
Chipotle yoghurt
  • 2 dl yoghurt naturel 1½ %
  • 1 tsk. chipotle
  • ½ tsk. flagesalt
  • peber
Tilbehør
  • 4 tykke skiver groft fuldkornsbrød, 400 g

Tilberedning

Tomatsuppe
Halvér tomaterne. Skær løgene i kvarte. Fordel tomater og løg på en bageplade med bagepapir sammen med presset hvidløg. Dryp olivenolie over og krydr med timian, salt og peber. Bag tomater og løg i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter.

Kom de bagte tomater med løg og hele balladen i en gryde. Blend til en lind suppe. Justér konsistensen med bouillon, afhængig af hvor vandholdige tomaterne er. Varm suppen op og smag til med olivenolie, balsamicoeddike, sukker, salt og peber.

Gremoulata
Hak basilikum og vend med presset hvidløg og reven citronskal.

Chipotle yoghurt
Rør yoghurt med chipotle, salt og peber.

Servér suppen med gremoulata, chipotle yoghurt og brød.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 540 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2000 kJ (480 kcal). Kulhydrat 83 g. Fedt 12 g, heraf mættet fedt 3 g

Ude og Hjemme, uge 35, 2017
Ude og Hjemme