Ingredienser

Tomatfoccacia
  • 50 g soltørrede tomater
  • 250 g gulerødder
  • 25 g gær
  • 4 dl vand
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 lille dåse koncentreret tomatpuré (70 g)
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. tørret oregano
  • 400 g fuldkorns durummel
  • ca. 250 g hvedemel
Topping
  • 500 g cherrytomater
  • 75 g friskrevet parmesan
  • 1-2 spsk. tørret oregano

Tilberedning

14 stk.

Tomatfoccacia
Skær de soltørrede tomater i små tern. Riv gulerødderne fint. Opløs gæren i vandet i en ælteskål. Tilsæt gulerødder, soltørrede tomater, olie, tomatpuré, salt, oregano, durummel og det meste af hvedemelet. Ælt dejen, og tilsæt evt. mere hvedemel under æltningen, men lad den være lidt klæg. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Del den i 14 stykker, og kom dem i små, flade, smurte silikone- eller aluforme.

Sæt 2-3 cherrytomater ned i dejen og drys med parmesan og oregano. Lad bollerne hæve 30 minutter i formene. Bag dem ved 200 grader i ca. 20 minutter, til de er gennembagte. Lad dem afkøle i formene.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 60 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

900 kJ (220 kcal). Kulhydrat 42 g. Fedt 3,5 g, heraf mættet fedt 1 g

Ude og Hjemme, uge 10, 2017
Ude og Hjemme