Ingredienser

Thai-tomatsuppe
  • 1 løg
  • 1 chili
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. karrypasta
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. friskrevet ingefær
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 5 dl grønsagsbouillon
  • salt og peber
Karrystegte grønsager
  • 2 porrer
  • 100 g sukkerærter
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. karry
Tilbehør
  • 8 skiver fuldkornsbrød (400 g)

Tilberedning

Thai tomatsuppe
Hak løget. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint.

Varm olien i en gryde, og svits karrypasta, løg, chili, presset hvidløg og ingefær et par minutter. Tilsæt hakkede tomater og bouillon, og lad suppen simre under låg i ca. 10 minutter Tag gryden af varmen, og blend suppen. Smag suppen til med salt og peber.

Karrystegte grønsager
Snit porrerne, og rens dem godt. Snit sukkerærter. Varm olien på en pande, og brun karryen af. Rist porrer og sukkerærter på panden ved høj varme ca. 5 minutter under omrøring.

Servér suppen toppet med karrystegte porrer og sukkerærter med brød som tilbehør.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 350 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1800 kJ (420 kcal). Kulhydrat 72 g. Fedt 11 g, heraf mættet fedt 2 g

UH1515