Ingredienser
Bruscetta med avocado og spicy tomatsalsa- 4 skiver fuldkorns surdejsbrød, 200 g
- 1 avokado
- Saft af 1 lime
- 250 g cherrytomater
- ½ rødløg
- ½ chili
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk. hakket koriander
- ½ tsk. salt
- Peber
- 2 tsk. balsamicoeddike
- 8 grønne asparges
- 4 forårsløg
- ½ agurk
- 12 tynde skiver bresaola (okseinderlår), ca. 100 g
- 2 skiver rugbrød, 100 g
- ½ agurk
- 100 g rygeost 1%
- 2 spsk. yoghurt naturel 0,1%
- 1 lille bundt purløg
- ½ tsk. salt
- Peber
- 200 g stenbiderrogn
Tilberedning
Bruscetta
Rist brødet.
Halver avokadoen, fjern skrald og sten. Skær avokado i tynde skiver. Pres limesaft over.
Hak tomaterne. Hak rødløget fint. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Vend tomater med rødløg, chili, hvidløg og hakket koriander.
Krydr med salt, peber og balsamicoeddike.
Fordel avokado og tomatsalsa på det ristede brød.
Raw ruller
Knæk den nederste træede ende af asparges. Rens forårsløgene og damp asparges og forårsløg i 1 min. Skær asparges og forårsløg igennem på langs. Skær agurken i lange tynde stave.
Vikl kødet omkring lidt asparges, forårsløg og agurk til 12 ruller.
Ristet rugbrød
Rist brødet og del det evt. i kvarte.
Skær agurk i små tern. Rør rygeost med yoghurt, agurk, klip purløg (gem lidt til pynt) og smag til med salt og peber.
Top rugbrødet med rygeostcreme og stenbiderrogn og pynt med purløg.
Frugt og grønt pr. person
190 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1600 kJ/ 400 kcal. Kulhydrat 40 g, Fedt 13 g, heraf 3,5 g mættet fedt
LK2020-39