Ingredienser

Marineret kød
  • 2 løg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 500 g oksekød i store tern (fx fra bov eller skank)
  • 2 cm frisk ingefær
  • ¼ tsk. stødt ingefær
  • ½ tsk. stødt kanel
  • 1 lille kanelstang
  • 1 tsk. salt
  • Peber
Fyld
  • 300 g søde kartofler
  • 2 store gulerødder
  • 1 håndfuld persille
  • 1 håndfuld koriander
  • 2-3 dl vand
  • 1 dåse kikærter i saltlage (225 g)
  • 75 g svesker
  • 75 g tørrede abrikoser
  • 1 tsk. honning
Topping
  • 15 g hele smuttede mandler
  • 1 spsk. sesamfrø
Tilbehør
  • 4 dl rå fuldkornscouscous

Tilberedning

Marineret kød
Pil og hak løgene. Varm olien på en stor slip let pande og brun løgene ved middelhøj varme. Tilsæt kødet og brun det med.

Skræl ingefær og riv den fint. Bland frisk ingefær, stødt ingefær, de 2 slags kanel, salt og peber med kødet og lad det simre under låg i 1 time.

Fyld
Skræl søde kartofler og gulerødder, skær dem i store stykker, og bland dem med kødet. Kom det hele i en tajine, hvis du har det, ellers lad det blive på panden. Bind persille og koriander sammen med lidt snor og læg ved kød og grøntsager. Tilsæt vand, og lad retten simre ved svag varme under låg i 30-45 minutter til kød og grøntsager er knap møre.

Hæld vandet fra kikærterne. Bland kikærter, svesker og abrikoser i retten og dryp med honning. Kog forsigtigt retten lidt endnu til frugterne er møre uden at være udkogte.

Topping
Rist mandlerne gyldne på en tør pande og læg dem på en tallerken. Brun sesamfrøene på panden og læg dem på en tallerken.

Tilbehør
Kog couscoussen som angivet på emballagen.

Lad retten blive i tajinen ved servering. Bruger du en pande, så anret retten på et fad. Drys med ristede mandler og sesamfrø og servér med couscous.

TIP
Variér gerne grøntsagerne med græskar, butternut squash eller grøn squash.

Hvis du har en tajine, kan du enten lade retten simre i tajinen over gasblus, eller sætte den i en 250 grader varm ovn til kød og grøntsager er møre.

Man kan erstatte oksekød med kalvekød, lam eller kylling.

Frugt og grønt pr. person

175 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

3300 kJ / 800 kcal Kulhydrat: 119 g Fedt: 18 g, heraf mættet fedt: 4 g

Hjertevarm mad 2017