Ingredienser

Spinatvafler (8 stk. 4 dobbelte belgiske vafler)
  • 200 g frossen helbladet spinat
  • 3 æg
  • 75 g havregryn
  • 1 spsk. fuldkornshvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • 2 dl minimælk
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
Topping
  • 200 g babyspinat
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 avokado
  • Saft af ½ citron
  • 200 g rejer
  • 1 lille bundt purløg
  • ½ tsk. flagesalt
  • Peber

Tilberedning

Optø spinaten og rør den med æggene. Blend havregryn til mel og vend med fuldkornsmel, bagepulver og salt. Rør melblandingen i spinat-æggemassen sammen med mælken og lad dejen hvile ca. 30 min. Opvarm dit vaffeljern. Pensl med lidt olivenolie, og hæld ¼ af dejen på jernet. Luk og bag vaflerne til de er gyldne. Gentage med resten af dejen.

Skyl og slyng spinaten tør. Snit peberfrugten. Halver avokado og fjern stenen. Skær avokado i tynde skiver og pres citronsaft over.

Top vaflerne med spinatblade, grøn peber, avokado og rejer og drys purløg over. Krydr med salt og peber.

Frugt og grønt pr. person

150 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1200 kJ/ 300 kcal. Kulhydrat 20 g, Fedt 14 g, heraf 3 g mættet fedt

LK2020-38