Ingredienser

Spinatsuppe
  • 500 g spinat
  • 1½ dl grønsagsbouillon
  • 2 spsk. majsstivelse
  • 2 dl skummet-, mini- eller letmælk
  • ½ tsk. salt
Fetadrys
  • 2 gulerødder
  • 1 bundt radiser
  • 1 rødløg
  • 1 rød chili
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 ubehandlet citron
  • 100 g feta, højst 17 % fedt
Brødcrutoner
  • 8 skiver fuldkornshvedebrød (400 g)

Tilberedning

Spinatsuppe
Skyl spinaten grundigt. Kog spinat og grønsagsbouillon i 5 minutter. Blend spinat og bouillon til en helt fin puré. Rør majsstivelse sammen med mælk, pisk jævningen i suppen og kog op under omrøring. Smag suppen til med lidt salt.

Fetadrys
Skær gulerødder, radiser og rødløg i meget små tern. Skær chilien i skiver og ryst kernerne ud. Bland grønsager og chili sammen med olie og fintrevet citronskal. Smuldr fetaen let og bland sammen med grønsagerne.

Brødcrutoner
Bryd brødet i mindre stykker, og bred dem ud på en bageplade. Bag dem i ovnen under grillen, til de bruner let på alle sider.

Servér suppen med fetadrys og brødcrutoner.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 225 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2000 kJ (480 kcal). Kulhydrat 68 g. Fedt 16 g, heraf mættet fedt 5 g

UH2016