Ingredienser

Spicy hokkaidosuppe
  • ca. 700 g hokkaidogræskarkød uden kerner og skræl
  • 1 løg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1-2 spsk. rød karrypasta
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. friskrevet ingefær
  • 1 liter grønsagsbouillon
  • ½ tsk. salt
  • peber
Svampetopping
  • 300 g svampe fx østershatte, shiitake og markchampignon
  • ½ spsk. olivenolie
  • ½ tsk. salt
  • peber
  • 1 bundt koriander
Tilbehør
  • 200 g fuldkornsbrød

Tilberedning

Spicy hokkaidosuppe
Skær græskarkødet i tern ca. 2 x 2 cm.

Pil og hak løget.

Varm olien i en gryde, tilsæt karrypasta og svits løg, presset hvidløg og ingefær et par minutter. Tilsæt græskar, og hæld bouillon på. Lad suppen simre under låg ved svag varme i ca. 20 minutter, til græskarkødet er mørt.

Tag gryden af varmen. Si bouillon fra. Blend nu græskarret, mens du gradvist spæder til med bouillonen indtil en ønsket cremet konsistens.

Smag suppen til med salt og peber.

Svampetopping
Rens svampene. Varm olie på en slip let-pande, og steg svampene ved god varme, mens du ryster panden godt. Krydr med salt og peber, og tag svampene af panden.

Servér suppen med svampetopping, frisk koriander og groft brød.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 270 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1050 kJ (250 kcal). Kulhydrat 32 g. Fedt 8 g, heraf mættet fedt 1,5 g

HJERTELIV018