Ingredienser
Spicy hokkaidosuppe- ca. 700 g hokkaidogræskarkød uden kerner og skræl
- 1 løg
- 1 spsk. olivenolie
- 1-2 spsk. rød karrypasta
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. friskrevet ingefær
- 1 liter grønsagsbouillon
- ½ tsk. salt
- peber
- 300 g svampe fx østershatte, shiitake og markchampignon
- ½ spsk. olivenolie
- ½ tsk. salt
- peber
- 1 bundt koriander
- 200 g fuldkornsbrød
Tilberedning
Spicy hokkaidosuppe
Skær græskarkødet i tern ca. 2 x 2 cm.
Pil og hak løget.
Varm olien i en gryde, tilsæt karrypasta og svits løg, presset hvidløg og ingefær et par minutter. Tilsæt græskar, og hæld bouillon på. Lad suppen simre under låg ved svag varme i ca. 20 minutter, til græskarkødet er mørt.
Tag gryden af varmen. Si bouillon fra. Blend nu græskarret, mens du gradvist spæder til med bouillonen indtil en ønsket cremet konsistens.
Smag suppen til med salt og peber.
Svampetopping
Rens svampene. Varm olie på en slip let-pande, og steg svampene ved god varme, mens du ryster panden godt. Krydr med salt og peber, og tag svampene af panden.
Servér suppen med svampetopping, frisk koriander og groft brød.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 270 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1050 kJ (250 kcal). Kulhydrat 32 g. Fedt 8 g, heraf mættet fedt 1,5 g
HJERTELIV018