Ingredienser

Bær
  • 200 g hindbær
  • 200 g brombær
  • 2 spsk. flormelis
Smuldredej
  • 40 g sukker
  • 40 g havregryn
  • 1½ spsk. nøddeolie
Mandelcreme
  • 1½ dl mandelmælk
  • 2 tsk. sukker
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 2 tsk. vaniljesukker

Tilberedning

Bær
Rens bærrene, og vend dem med flormelis. Fordel bærrene i 4 små smurte ildfaste forme.

Smuldredej
Rør sukker med havregryn og nøddeolie til en smuldredej. Fordel dejen over bærrene, og bag kagerne i ovnen ved 180 grader i 12-15 minutter, til overfladen er gylden.

Mandelcreme
Rør mandelmælk med sukker, majsstivelse og vaniljesukker i en lille gryde. Kog cremen op under omrøring, til den tykner. Tag cremen af varmen, og rør i den, til den er afkølet.

Servér kagerne lune med mandelcreme.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 100 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

900 kJ (220 kcal). Kulhydrat 39 g. Fedt 8 g, heraf mættet fedt 1 g

Ude og Hjemme, uge 30, 2014
Ude og Hjemme