Ingredienser
Bær- 200 g hindbær
- 200 g brombær
- 2 spsk. flormelis
- 40 g sukker
- 40 g havregryn
- 1½ spsk. nøddeolie
- 1½ dl mandelmælk
- 2 tsk. sukker
- 1 spsk. majsstivelse
- 2 tsk. vaniljesukker
Tilberedning
Bær
Rens bærrene, og vend dem med flormelis. Fordel bærrene i 4 små smurte ildfaste forme.
Smuldredej
Rør sukker med havregryn og nøddeolie til en smuldredej. Fordel dejen over bærrene, og bag kagerne i ovnen ved 180 grader i 12-15 minutter, til overfladen er gylden.
Mandelcreme
Rør mandelmælk med sukker, majsstivelse og vaniljesukker i en lille gryde. Kog cremen op under omrøring, til den tykner. Tag cremen af varmen, og rør i den, til den er afkølet.
Servér kagerne lune med mandelcreme.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 100 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
900 kJ (220 kcal). Kulhydrat 39 g. Fedt 8 g, heraf mættet fedt 1 g
Ude og Hjemme, uge 30, 2014
Ude og Hjemme