Ingredienser

Kinesisk salat
  • 200 g spæde salatblade
  • 150 g bønnespirer
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 lille bundt koriander
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk ingefær på størrelse med 1 valnød
  • 3 spsk mørk sesamolie
  • 3 spsk sojasauce
  • 1 lime
Grilles andebryst og ananas
  • 2 berberi andebrysfileter, ca. 500 g
  • ½ dl sojasauce
  • 250 g frisk ananas, nettovægt
  • 1 spsk mørk sesamolie
  • 8-12 træspyd
Tilbehør
  • 4 dl fuldkornsris, fx jasminris

Tilberedning

Kinesisk salat
Skyl og tør salaten. Skyl bønnespirerne og dryp dem af i en sigte. Snit forårsløgene i tynde, skrå skiver. Skyl korianderen og pluk bladene af stilkene. Riv hvidløg og ingefær. Pres 3 spsk. saft ud af limen. Pisk sesamolie, hvidløg, ingefær, sojasauce og limesaft sammen til en dressing.

Grillet andebryst og ananas
Skær skindet af andebrystfileterne og skær kødet i tern på 2×2 cm. Marinér dem i soja i 10 minutter. Skær ananas i tern på samme størrelse som kødet. Træk andekød på halvdelen af spyddene og ananas på resten af dem. Pensl spyddene med sesamolie og grill dem i ca. 2 minutter på alle sider. Ananasspyddene skal måske grille lidt længere tid.

Vend salat, bønnespirer, forårsløg og korianderblade i dressingen lige før servering. Træk kød og frugt af spyddene og fordel det på salaten.

Servér den kinesiske salat med kogte ris.

Frugt og grønt pr. person

215 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2849 kJ (678 kcal) kulhydrat 86 g , fedt 22 g, mættet 3 g

Grill med HjerteforeningenUde og Hjemme, uge 26, 2011