Ingredienser
Kinesisk salat- 200 g spæde salatblade
- 150 g bønnespirer
- 1 bundt forårsløg
- 1 lille bundt koriander
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk ingefær på størrelse med 1 valnød
- 3 spsk mørk sesamolie
- 3 spsk sojasauce
- 1 lime
- 2 berberi andebrysfileter, ca. 500 g
- ½ dl sojasauce
- 250 g frisk ananas, nettovægt
- 1 spsk mørk sesamolie
- 8-12 træspyd
- 4 dl fuldkornsris, fx jasminris
Tilberedning
Kinesisk salat
Skyl og tør salaten. Skyl bønnespirerne og dryp dem af i en sigte. Snit forårsløgene i tynde, skrå skiver. Skyl korianderen og pluk bladene af stilkene. Riv hvidløg og ingefær. Pres 3 spsk. saft ud af limen. Pisk sesamolie, hvidløg, ingefær, sojasauce og limesaft sammen til en dressing.
Grillet andebryst og ananas
Skær skindet af andebrystfileterne og skær kødet i tern på 2×2 cm. Marinér dem i soja i 10 minutter. Skær ananas i tern på samme størrelse som kødet. Træk andekød på halvdelen af spyddene og ananas på resten af dem. Pensl spyddene med sesamolie og grill dem i ca. 2 minutter på alle sider. Ananasspyddene skal måske grille lidt længere tid.
Vend salat, bønnespirer, forårsløg og korianderblade i dressingen lige før servering. Træk kød og frugt af spyddene og fordel det på salaten.
Servér den kinesiske salat med kogte ris.
Frugt og grønt pr. person
215 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2849 kJ (678 kcal) kulhydrat 86 g , fedt 22 g, mættet 3 g
Grill med HjerteforeningenUde og Hjemme, uge 26, 2011