Ingredienser

Græskarfyld
  • 500 g græskarkød uden skræl og kerner
  • 2 æg
  • 1 dl brun farin
  • 2 cm frisk ingefær
  • ¼ tsk muskatnød
  • ½ tsk kanel
Tærtebund
  • 50 g valnødder
  • 75 g mandler
  • 300 g dadler
  • 1-2 tsk nøddeolie- eller smagsneutral rapsolie
Pynt
  • 1 spsk flormelis

Tilberedning

Ved 8 personer bages 4 små tærter med ½ til hver person eller 1 stor

Græskarfyld
Skær græskarkødet i tern, og kog det helt mørt i usaltet vand. Hæld vandet fra, og lad græskarret dampe af i gryden. Blend eller mos det og bland det med æg, farin, fintrevet ingefær, muskatnød og kanel.

Tærtebund
Blend nødder, mandler og dadler helt fint i en foodprocessor eller minihakker til en sammenhængende masse. Smør tærteformene med lidt olie, og tryk massen ud i formene.

Kom fyldet i tærterne, og bag dem i ca. 40 minutter ved 175 grader, til de føles faste, når du trykker på dem. Lad tærterne køle af, og servér dem lune eller stuetempererede. Drys eventuelt med lidt formelis inden servering.

TIP
Du kan også bruge en almindelig tærteform, så skal tærten bage i lidt længere tid.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 100 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1200 kJ (290 kcal). Kulhydrat 47 g. Fedt 10 g, heraf mættet fedt 1 g

Ude og Hjemme, uge 3, 2014