Ingredienser

Kager (12 stk.)
  • 2 æg
  • 200 g flormelis
  • 50 g kartoffelmel
  • 50 g hvedemel
  • 200 g kogte kartofler
  • 100 g groftrevet marcipan
Vaniljecreme
  • 3 dl skyr naturel 0,2%
  • 1 spsk. flormelis
  • Korn af 1 stang vanilje
Topping
  • 600 g bær fx jordbær, hindbær og blåbær

Tilberedning

Kager
Tænd ovnen på 175 grader.

Pisk æg og flormelis godt sammen med en elpisker. Bland kartoffelmel med hvedemel. Mos kartoflerne med en gaffel. Rør de to slags mel, moste kartofler og reven marcipan i dejen til den er ensartet.

Fordel dejen i 12 små smurte forme med løs bund ca. 8 cm diameter og bag kagerne i ca. 15 minutter til de er gyldne. Afkøl kagerne.

Vaniljecreme
Rør skyr med flormelis. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Rør vaniljekorn i cremen.

Skyl bærrene. Nip jordbærrene. Top kagerne med creme og pynt med bær.

TIP
Bærkagerne kan også bages som en stor kage. Bag kagen i en stor tærteform ca. 22 cm diameter.

Frugt og grønt pr. person

Pr. stk.: ca. 50 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

Pr. stk.: 850 kJ (200 kcal) Kulhydrat 37 g Fedt 4 g, heraf mættet fedt: mindre end 1

Hjertevarm mad 2017