Ingredienser

Sennepskartofler
  • 1 kg vaskede kartofler
  • 1 Salt og peber
  • 1 rødløg
  • ½ dl hønse- eller oksebouillon
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 tsk sukker
  • 2 spsk vineddike
  • 1 bakke feldtsalat
Gulerodssalat med kørvel
  • 500 g gulerødder
  • 1 dl syrnet fløde, cremefraiche 5 eller 9%
  • 2-3 tsk citronsaft
  • 1 bundt kørvel
  • salt og peber
Stegte skrubbefileter
  • 500 g skrubbefileter
  • salt og peber
  • 1 dl grahamsmel
  • 2 spsk rapsolie

Tilberedning

Sennepskartofler
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra, og lad dem køle lidt af. Skær kartoflerne i skiver. Hak løget fint. Kog bouillonen op. Pisk sennep, sukker og eddike i bouillonen. Vend forsigtigt kartofler og løg i den varme bouillon, og smag sennepskartoflerne til med salt og peber. Skyl og tør salaten. Anret kartoflerne med salaten.

Gulerodssalat med kørvel
Skræl gulerødderne, flæk dem og skær dem i tynde skiver på skrå. Rør den syrnede fløde med citronsaft, 1 spsk. vand og hakket kørvel. Vend gulerødderne i dressingen, og smag salaten til med salt og peber.

Stegte skrubbefileter
Del skrubbefileterne på langs, krydr dem med salt og peber, og vend dem i grahamsmel. Steg fisken i olie på en slip let-pande, til de er gyldne på begge sider.

Servér skrubbefileterne med sennepskartofler og gulerodssalat.

TIP
I stedet for skrubbe kan du bruge rødspætte- eller isingfilet.

Frugt og grønt pr. person

177 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2006 kJ (477,7 kcal). Kulhydrat 66,1 g. Fedt 12,5 g, heraf mættet fedt 2,7 g

Ude og Hjemme, uge 23, 2014