Ingredienser

Stegte persillerødder
  • 600 g persillerødder
  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. salt
Persillesauce
  • ½ liter skummet-, mini- eller letmælk
  • ½ dl hvedemel
  • 1 bundt persille
  • 1 tsk. salt
  • peber
Skinkeschnitzler
  • 4 skinkeschnitzler, 500 g
  • ¼ tsk. salt
  • peber
  • 2 spsk. olivenolie
Tilbehør
  • 1 kg kartofler
  • 1 stok broccoli

Tilberedning

Stegte persillerødder
Skræl persillerødderne, og skær dem i både. Steg dem i olie på en stor slip let-pande. Steg dem ved høj varme i starten til de får lidt farve, og skru lidt ned for varmen, så de mørner uden at brænde på. Smag til med salt.

Persillesauce
Pisk mælk og mel sammen i en gryde, og kog op under omrøring. Lad saucen koge ved svag varme i 5 minutter, og rør ofte. Hak persillen meget fint, og vend i saucen lige inden servering. Smag saucen til med salt og peber.

Skinkeschnitzler
Krydr schnitzlerne med salt og peber, og brun dem i varm olie på en slip let-pande. Skru ned for varmen, og steg dem endnu 1 minut på begge sider.

Kog kartoflerne. Skær broccolien i buketter med stokken på, og kog dem i letsaltet vand i en gryde i 4 minutter. Lad dem dryppe af i en sigte.

Servér schnitzlerne med stegte persillerødder, persillesauce, broccoli og kartofler.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 250 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2600 kJ (630 kcal). Kulhydrat 75 g. Fedt 20 g, heraf mættet fedt 5 g

Tidligere trykt i

Ude og Hjemme; uge 12, 2015
Ude og Hjemme