Ingredienser

Skinkemignon
  • 1 skinkemignon ca. 600 g
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og peber
Karrykartofler
  • 1 kg skrubbede små kartofler
  • 3 dl ylette
  • 1-3 tsk. karry
  • salt og peber
  • 2-3 tsk. citronsaft
Melon-avokadosalat
  • 200 g cantaloupemelon uden skræl
  • 200 g vandmelon uden skræl
  • 2 avokado
  • 2 forårsløg
  • 1 rød chili
  • saften af 1 citron

Tilberedning

Skinkemignon
Afpuds kødet for senere og fedt. Brun kødet på begge sider i olien i en stegegryde. Krydr med salt og peber og skru ned til lav varme. Lad kødet simre under låg i ca. 10 minutter. Vend den om under stegningen. Tag gryden fra blusset, og lad stegen trække 10 minutter, inden den skæres i tynde skiver. Anret den på et fad og dryp med stegeskyen.

Karrykartofler
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Lad dem køle lidt af, og skær dem i skiver eller halvér dem. Anret dem på et fad eller i en skål. Smag ylette til med karry, salt, peber og citronsaft. Hæld dressingen over kartoflerne.

Melon-avokadosalat
Skær de to slags melon i terninger ca. 1×1 cm. Skær avokadoerne i skiver, og snit forårsløgene. Flæk chilien, fjern stilk og frø, og hak den fint. Bland meloner, avokado, forårsløg og chili med citronsaft, og anret salaten på et fad.

Servér kødet med karrykartofler og melon-avokadosalat.


TIP
I stedet for skinkemignon, kan du bruge skinkesteg eller svineculotte, som du skærer fedtet fra.

 

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 175 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2400 kJ (560 kcal). Kulhydrat 63 g. Fedt 18 g, heraf mættet fedt 4,5 g

Ude og Hjemme, uge 32, 2017
Ude og Hjemme