Ingredienser

Bulgursalat
  • 200 g grov bulgur
  • 300 g grønne bønner
  • 2 peberfrugter
  • 1 agurk
  • 1 rødløg
  • 1 håndfuld friske krydderurter, fx persille, kørvel, koriander
  • 50 g rosiner
Makrel
  • 500 g makrelfilet
  • 1 spsk olie til stegning
  • 1 citron
Spicy yoghurt
  • 1 dl yoghurt naturel 1½%
  • Sambal oelek

Tilberedning

Bulgursalat
Kog bulgur som angivet på emballagen. Nip bønnerne og damp dem i 3 minutter. Afkøl dem under koldt vand og afdryp dem. Skær peberfrugter og agurk i små tern. Hak løget fint. Hak krydderurterne og vend dem med kogt bulgur, bønner, peberfrugter, agurk, løg og rosiner.

Makrel
Fjern eventuelle ben fra makrelfileterne med en fisketang eller pincet. Skær 3-4 små snit i skindet på hver filet. Varm olien på en pande og læg makrelfileterne på panden med skindsiden nedad. Lad fisken stege i 3 minutter uden at røre ved den. Vend forsigtigt fisken og steg den i yderligere ca. 1 minut på den anden side.

Spicy yoghurt
Rør yoghurt med sambal oelek efter smag. Krydr den med salt og peber.

Servér makrelfileter med citron i både og bulgursalat og dryp spicy yoghurt over.

Frugt og grønt pr. person

225 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2000 kJ (525 kcal). Kulhydrat 54 g. Fedt 18 g, heraf mættet fedt 4

Ude og Hjemme, uge 38, 2011