Ingredienser

Kartoffelsalat
  • 800 g nye vaskede kartofler
  • 170 g rygeost 1 %
  • 2 dl yoghurt naturel 1½ %
  • 1 bundt radiser
  • 1 bundt purløg
  • salt og peber
Dildsyltet spidskål
  • 1 spidskål
  • Saft og skal af 1 ubehandlet citron
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 bundt dild
  • salt og peber
Sild
  • 4 sildefileter
  • salt og peber
  • 1 spsk. olie til stegning
Tilbehør
  • 4 skiver rugbrød, 200 g

Tilberedning

Kartoffelsalat
Kog kartoflerne møre og afkøl dem. Rør rygeosten med yoghurt. Skær radiserne i skiver og vend dem i rygeostcremen sammen med klippet purløg. Smag cremen til med salt og peber. Halvér kartoflerne og vend dem i rygeostcremen.

Dildsyltet spidskål
Halver spidskålen, fjern de yderste blade og stokken og snit kålen fint. Vend kål med reven citronskal, citronsaft, olie og hakket dild. Vend kålen godt rundt og krydr med salt og peber.

Sild
Klip finnerne af sildefileterne og tør fileterne med køkkenrulle. Fold sildene sammen på tværs og krydr dem med salt og peber. Varm olien på en pande ved god varme. Steg sildene gyldne i ca. 5 minutter på hver side.

Servér sildefileterne med kartoffelsalat, dildsyltet spidskål og rugbrød.

TIP
I stedet for sildefileter kan du bruge makrelfileter. Beregn 150 g makrelfilet pr. person.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 225 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2400 kJ (600 kcal). Kulhydrat 63 g. Fedt 20 g, heraf mættet fedt 4 g

UH2112