Ingredienser
Sild i rødløg- 2 rødløg
- 50 g sukker
- 100 g eddike
- 4 sildefileter, ca. 400 g
- ¼ tsk. salt
- peber
- 1 dl grahams- eller rugmel
- 1 spsk. rapsolie
- 500 g rødbeder
- 1 stor kartoffel
- ½ tsk. fennikelfrø
- ¼ tsk. salt
- 4 tykke skiver rugbrød (280 g)
Tilberedning
Sild i rødløg
Skær løgene i skiver. Kog sukker og eddike op, og kog løgene i lagen i 4 minutter. Lad lagen køle lidt af. Krydr sildene med salt og peber, og vend dem i melet. Steg sildene brune i olien på en slip let-pande. Læg sildene i lagen, og lad dem trække i 1-2 timer.
Rødbedepuré
Skræl rødbeder og kartoffel. Skær dem i mindre stykker, og kom dem i en gryde. Dæk med vand og kog op. Lad dem koge helt møre, ca. 20 minutter. Hæld vandet fra, men gem det. Blend rødbeder og kartoffel til en fin puré, og spæd eventuelt med lidt af kogevandet, hvis pureen er meget tyk. Hak fennikelfrøene fint, og rør dem i rødbedepureen og smag til med salt.
Servér sildene med rødbedepuré og rugbrød.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 150 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2200 kJ (520 kcal). Kulhydrat 66 g. Fedt 20 g, heraf mættet fedt 4 g
UH4816