Ingredienser

Sild i rødløg
  • 2 rødløg
  • 50 g sukker
  • 100 g eddike
  • 4 sildefileter, ca. 400 g
  • ¼ tsk. salt
  • peber
  • 1 dl grahams- eller rugmel
  • 1 spsk. rapsolie
Rødbedepuré
  • 500 g rødbeder
  • 1 stor kartoffel
  • ½ tsk. fennikelfrø
  • ¼ tsk. salt
Tilbehør
  • 4 tykke skiver rugbrød (280 g)

Tilberedning

Sild i rødløg
Skær løgene i skiver. Kog sukker og eddike op, og kog løgene i lagen i 4 minutter. Lad lagen køle lidt af. Krydr sildene med salt og peber, og vend dem i melet. Steg sildene brune i olien på en slip let-pande. Læg sildene i lagen, og lad dem trække i 1-2 timer.

Rødbedepuré
Skræl rødbeder og kartoffel. Skær dem i mindre stykker, og kom dem i en gryde. Dæk med vand og kog op. Lad dem koge helt møre, ca. 20 minutter. Hæld vandet fra, men gem det. Blend rødbeder og kartoffel til en fin puré, og spæd eventuelt med lidt af kogevandet, hvis pureen er meget tyk. Hak fennikelfrøene fint, og rør dem i rødbede­pureen og smag til med salt.

Servér sildene med rødbedepuré og rugbrød.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 150 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2200 kJ (520 kcal). Kulhydrat 66 g. Fedt 20 g, heraf mættet fedt 4 g

UH4816