Ingredienser

Shorba
  • 500 g kyllingefilet
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 3 gulerødder
  • 200 g grønne bønner
  • 250 g broccoli
  • 1 dåse kikærter i saltvand
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1½ liter hønse- eller grønsagsbouillon
  • Sort peber
  • 4 spsk. eddike eller citronsaft
  • 2 spsk. kartoffelmel
  • 1 dl vand
  • 1 bundt frisk koriander
Tilbehør
  • 400 g fuldkornsbrød, fx arabiske fuldkornsfladbrød eller fuldkornspitabrød

Tilberedning

Shorba
Skær kyllingen i små tern. Pil og hak løg og hvidløg fint. Skær peberfrugt og gulerødder i små tern. Skær bønnerne i stykker på 2 cm. Skær broccoli i små buketter og stokken i små tern. Hæld vandet fra kikærterne.

Varm olien i en gryde og svits løg og hvidløg i 1 minut. Tilsæt kylling og svits ca. 5 minutter under omrøring. Tilsæt resten af grøntsagerne og svits med et par minutter. Tilsæt kikærter og bouillon og kog op. Lad suppen simre i 10 minutter. Smag til med peber.

Rør eddike eller citronsaft med kartoffelmel og vand i en skål. Kog suppen op, træk gryden væk fra varmen og rør jævningen i suppen. Rør endnu lidt i suppen. Hak koriander og drys på suppen ved servering.

Tilbehør
Servér suppen med brød.

TIP
Servér eventuelt suppen med en skefuld yoghurt naturel på toppen af hver portion.

Frugt og grønt pr. person

300 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2800 kJ / 700 kcal Kulhydrat: 87 g Fedt: 20 g, heraf mættet fedt 3 g

Hjertevarm mad 2017