Ingredienser

Sauteret grønkål
  • 500 g frisk grønkål, uden stok
  • 2 spsk. raps- eller olivenolie
  • 1 rød chili
  • 1 ubehandlet citron
  • ca. 1 spsk. sukker
  • salt og peber
Schnitzler
  • 1 spsk. flydende margarine eller smagsneutral olie
  • 4 kalve- eller skinkeschnitzler, 500 g
  • salt og peber
Tilbehør
  • 1 kg kartoffelbåde, eventuelt fra frost, højst 5 % fedt

Tilberedning

Sauteret grønkål
Rib grønkålen og del eventuelt bladene i mindre stykker. Kog grønkålen i rigeligt letsaltet vand i 5 minutter. Hæld grønkålen i et dørslag og lad den dryppe godt af. Flæk chilien, fjern kernerne og snit den fint. Skær citronskallen i fine strimler eller brug et juliennejern. Varm olien op på en stor pande og tilsæt chili. Svits det et par minutter og kom grønkålen på. Sauter grønkålen i ca. 10 minutter. Tilsæt sukker og citronskal og svits det hele endnu et par minutter. Smag grønkålssauteen til med salt peber og evt. mere sukker.

Schnitzler
Varm fedtstoffet op på en stor pande. Krydr schnitzlerne med salt og peber og steg dem 2-3 minutter på hver side afhængigt af tykkelse.

Servér schnitzlerne med grønkålssauteen og ovnbagte kartoffelbåde til.

TIP
Grønkålssauteen er også velegnet til fx frikadeller, medisterpølse, skinke og hamburgerryg samt stege af lamme- og oksekød.

Frugt og grønt pr. person

143 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2183 kJ (520 kcal). Kulhydrat 64 g. Fedt 15 g, heraf mættet fedt 3,3 g

Ude og Hjemme, uge 3, 2012
Ude og Hjemme