Ingredienser

Fyld
  • 1 spsk. olivenolie
  • 300 g hakket oksekød, 3-7%
  • 2 rødløg
  • 2 bundter forårsløg
  • 2 store peberfrugter – gerne i forskellige farver
  • 2 grønne chili
  • 1 bundt koriander
  • 1-2 tsk. salt
  • Peber
  • 1 tsk. stødt spidskommen
Dej
  • 200 g hvedemel
  • 200 g fint fuldkornshvedemel
  • ¼ tsk. salt
  • 2 dl vand
  • 1 spsk. olivenolie
  • Melklister
  • 2 spsk. raps- eller olivenolie (pensling)
Melklister
  • 1 dl vand
  • ½ dl hvedemel

Tilberedning

Fyld
Varm olien på en slip let pande og brun kødet. Lad kødet afkøle.

Pil rødløgene og hak forårsløg, peberfrugter, rødløg, chili og koriander fint. Bland med kødet og smag til med salt, peber og spidskommen.

Dej
Tænd ovnen på 200 grader.

Ælt de to slags mel, salt og vand sammen til en smidig dej. Tilsæt mere mel, hvis dejen er for blød, eller mere vand hvis dejen er for tør.

Del dejen i 8 stykker. Bank hvert stykke flad med hånden.

Pensl lidt olie på 4 af dejstykkerne og læg et andet stykke ovenpå. Rul hver af disse ud med en kagerulle til en cirkel ca. 30 cm i diameter. Skær hver cirkel i 4 dele så du får 4 trekanter. Steg hver trekant på en tør pande. Når de er ’svitset’ på begge sider, skilles de to trekanter fra hinanden.

Sambusa
Rør vand og mel sammen til melklister. Fold 2 sider af hver trekantsside sammen og luk dem med melklister, som en åben konvolut. Kom 1-2 spsk. fyld i dejen. Luk konvolutten med melklister og læg pakkerne på bageplader med bagepapir.

Pensl pakkerne med olie. Bag dem i ovnen i ca. 20 minutter.

TIP
Rist evt. spidskommen først og stød det i en morter – det giver en kraftigere smag.

Den originale opskrift er med oksekød, men man kan også lave dem med fx spinat, forårsløg og krydderier som kardemomme.

Frugt og grønt pr. person

175 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2600 kJ / 600 kcal Kulhydrat: 88 g Fedt: 20 g, heraf mættet fedt: 4 g

Hjertevarm mad 2017