Ingredienser

Torskerilette
  • 250 g torskefilet uden skind
  • ¼ tsk. salt
  • peber
  • saft fra ½ citron
  • 1 lille rødløg
  • 1 lille bundt purløg
  • 1 dl skyr naturel
  • 1 spsk. fedtreduceret mayonnaise
  • 1 spsk. Kapers
  • ¼ tsk. Salt
  • 2 hjertesalat
  • 1 agurk
Tilbehør
  • 100 g ristet brød

Tilberedning

Krydr torsken med salt og peber og pres citronsaft over. Kom den i et ovnfast fad med bagepapir, og bag den i ovnen ved 170 grader i ca. 12 minutter. Afkøl fisken, inden den forsigtigt deles i flager. Pil og hak løget fint. Klip purløg. Rør skyr med mayonnaise, løg, kapers og purløg og smag til med salt og peber. Vend forsigtigt med torsk.

Del salaten i blade. Skyl og slyng den tør.

Riv agurken i lange, tykke strimler med en kartoffelskræller.

Anret salaten på et fad og top med lidt ”torskerilette” i hvert blad samt agurkestrimler.

Servér ristet rugbrød – evt. som crunch – til.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 110 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

650 kJ (150 kcal). Kulhydrat 17 g. Fedt 3 g, heraf mættet fedt mindre end 1 g

HJERTELIV0417