Ingredienser

Suppe
  • 250 g kartofler
  • 500 g pastinakker eller persillerødder
  • 1 lille knoldselleri
  • 1 løg
  • 1 rød chili
  • 50 g pancetta
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 liter grønsagsbouillon
  • 1 laurbærblad
  • 2 kviste timian
  • salt og peber
Friteret grønkål
  • 100 g grønkål
  • 1 spsk. olivenolie
Tilbehør
  • 4 skiver fuldkornshvedebrød

Tilberedning

Suppe
Skræl kartofler, pastinakker og selleri, og skær det i mundrette stykker. Hak løget. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint.

Steg pancettaen sprød i en gryde, og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Kom grønsager, løg, chili og presset hvidløg i gryden, og steg det et øjeblik. Krydr med paprika, og hæld bouillon på. Tilsæt laurbærblad og timian, og lad suppen simre under låg ved svag varme i ca. 25 minutter, til grønsager og kartofler er møre.

Fjern laurbærblad og timian, og smag suppen til med salt og peber.

Friteret grønkål
Rens grønkålen, og tør den godt. Varm olien på en pande, og steg grønkålen, til den er sprød.

Servér suppen toppet med grønkål og fuldkornsbrød til.

TIP
I stedet for grønkål kan du bruge persille.
Pancetta kan erstattes af en tilsvarende mængde bacon.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 200 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1500 kJ (360 kcal). Kulhydrat 62 g. Fedt 9 g, heraf mættet fedt 2 g

UH4714