Ingredienser

Pizzadej
  • 25 g gær
  • 3 dl lunken vand
  • 1 tsk salt
  • 250 g rugmel
  • 225 g hvedemel (ca.)
Fyld
  • 400 g jordskokker
  • 125 g mozzarella
  • 200 g optøede rejer
Tilbehør
  • 200 g babyspinat
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • ¼ tsk salt
  • peber

Tilberedning

Pizzadej
Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt salt, rugmel og det meste af hvedemelet, og ælt dejen. Tilsæt mere mel
lidt ad gangen, indtil dejen er blød og elastisk og lige akkurat kan slippe fingrene. Lad dejen hæve tildækket i 45 minutter.

Fyld
Rul dejen ud til to store cirkler, og læg dem på hver sit stykke bagepapir. Skur jordskokkerne grundigt, og skær dem i så tynde skiver som muligt. Bred jordskokkerne ud på pizzaerne. Drys osten over jordskokkerne og drys rejerne på toppen. Bag pizzaerne ved 225 grader i cirka 10 minutter, til bunden er gyldenbrun i kanten.

Skyl og tør spinaten. Rør olie og citronsaft sammen og vend med spinaten. Smag til med salt og peber. Drys lidt af salaten på de bagte pizzaer og servér resten ved siden af.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 150 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2900 kJ (680 kcal) Kulhydrat: 109 g Fedt: 16 g, heraf mættet fedt: 5 g

Ude og Hjemme, uge 10, 2015