Ingredienser

Rugkernesalat
  • 100 g rugkerner
  • ½ spidskål, ca. 400 g
  • 1 avokado
  • ½ citron
  • 4 kviste persille
  • 20 g mandler
  • ½ tsk. flagesalt
  • Peber
Dampet torsk
  • 200 g torskefilet uden skind og ben
  • – brug evt. en rest fra aftensmaden
  • ½ citron
  • Peber

Tilberedning

Rugkernesalat
Skyl kernerne og kog som angivet på emballagen. Afdryp og afkøl kernerne. Fjern de yderste blade og stokken af kålen og snit den fint, fx på et mandolinjern. Halvér avokado, fjern stenen, og skær avokado i både eller tern. Pres citronsaft over. Skyl og hak persillen.
Rist mandlerne på en tør pande og hak dem. Krydr med salt og peber.

Dampet torsk
Læg torsken på en pande, og pres saften af ½ citron over. Hæld vand på, så det dækker ca. 1 cm, og damp torsken under låg i ca. 8 minutter ved svag varme, til den deler sig let i flager, når du trykker let på den med en finger. Tag forsigtigt torsken op og krydr med peber.

Vend rugkerner med spidskål, avokado og persille. Anret salaten i to skåle og top med mandler og dampet torsk.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 250 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1900 kJ/450 kcal. Kulhydrat 44 g. Fedt 15 g, heraf 2,5 g mættet fedt

Hjerteliv nr. 3, 2022