Ingredienser
Bærkompot- 1 blad husblas
- 300 g blandede bær fx ribs, solbær, blåbær, jordbær og/eller hindbær
- 75 g sukker
- 2 æg
- 75 g sukker
- 75 g hvedemel
- 25 g kartoffelmel
- ½ tsk. bagepulver
- 2 spsk. hassel- eller valnøddeolie
Tilberedning
Bærkompot
Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand. Skyl bærrene, og kom dem i en gryde med sukkeret. Kog op og lad bærrene koge, til de er møre. Blend dem let, uden at blende dem helt ud. Tag husblassen op af vandet, og lad det smelte i de varme bær. Smag eventuelt til med lidt ekstra sukker, hvis bærrene er meget sure. Lad kompotten køle lidt af på køkkenbordet.
Roulade
Tænd ovnen på 200 grader. Pisk æg og sukker sammen til en luftig masse. Sigt hvedemel, kartoffelmel og bagepulver sammen i en skål. Vend forsigtigt melblandingen i æggemassen samtidig med olien. Rør ikke mere end nødvendigt i dejen, så den ikke falder sammen. Smør dejen ud i et jævnt lag, til en firkant, på et stykke bagepapir på en bageplade. Bag bunden i 8-10 minutter, til den er ganske gyldenbrun. Vend den nybagte kagebund ud på et nyt stykke bagepapir drysset med sukker, og træk forsigtigt papiret af bunden. Smør kompotten ud på kagebunden, mens denne stadig er lun. Rul straks bunden sammen til en roulade. Pak rouladen ind i bagepapir, og lad den sætte sig 1-2 timer, inden den skæres ud.
Frugt og grønt pr. person
Ca. 25 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
550 kJ (130 kcal). Kulhydrat 23 g. Fedt 4 g, heraf mættet fedt 1 g
UH2817