Ingredienser

Rødspætteruller
  • 600 g rødspættefileter
  • 2 spsk. grovkornet sennep
  • salt og peber
  • 1-2 dl bouillon
Forårsgrønt
  • 1 bundt nye gulerødder (500 g)
  • 500 g grønne asparges
  • 1 fennikel
  • 2 dl vand eller bouillon
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 2 kviste løvstikke
Persillesovs
  • 5 dl letmælk
  • 3 spsk. hvedemel
  • 1 bundt persille
Tilbehør
  • 800 g kartofler

Tilberedning

Rødspætteruller
Dup fiskefileterne tørre. Smør fileterne med sennep på den ene side, og rul dem sammen ed senneppen indad. Læg fiskefileterne i et ovnfast fad. Krydr dem med salt og peber og hæld bouillon ved, så det står ca. 1 cm op om fisken. Damp fiskerullerne i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter.

Forårsgrønt
Skrub gulerødderne. Knæk den træede ende af aspargesene. Skær fenniklen i kvarter. Kom fenniklen i en sauterpande med vand, så det står ca. halvt op om fenniklen. Tilsæt olie, salt og løvstikke og damp den ved svag varme under låg i ca. 3 minutter. Tilsæt gulerødder og asparges og damp grøntsagerne i yderligere 1 minut. Tag dem af varmen.

Persillesovs
Hæld 4 dl mælk i en gryde, og varm mælken op. Ryst resten af mælken sammen med hvedemel til en jævning. Rør jævningen i mælken under omrøring. Kog sovsen i ca. 5 minutter. Hak persillen, kom den i sovsen, og smag den til med salt og peber.

Servér rødspætterullerne med dampet forårsgrønt, persillesovs og kogte kartofler.

TIP
Variér fx sovsen med sennep, peberrod, basilikum, estragon eller spinat i stedet for persille. Til en bechamelsovs erstatter du persille med 75 g revet ost og ½ tsk stødt muskatnød.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 200 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2000 kJ (500 kcal). Kulhydrat 54 g. Fedt 10 g, heraf mættet fedt 3 g

UH3512