Ingredienser

Rødspætteruller
  • 600 g rødspættefileter
  • 2 tsk. sennep
  • 8 dildkviste
  • ½ tsk. salt
  • peber
  • 2 dl bouillon
Sprød fennikel
  • 2 fennikel
  • 1 lille bundt dild
  • 250 g jordbær
  • 200 g friskbælgede ærter
Kold persillesovs
  • 1 bundt persille
  • 10 g kapers
  • saft af 1 citron
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 dl yoghurt naturel 1½ %
  • ½ tsk. salt
  • peber
Tilbehør
  • 800 g nye kartofler

Tilberedning

Rødspætteruller
Dup rødspættefileterne tørre med køkkenrulle. Smør fiskefileterne med sennep og hakket dild. Rul fileterne sammen. Læg rødspætterullerne i et ovnfast fad.

Krydr dem med salt og peber, og hæld bouillon ved, så det står ca. 1 cm op om fisken. Damp fiskerullerne i ovnen ved 175 grader i ca. 15 minutter.

Sprød fennikel
Skær top og bund af fennikel og snit fennikel fint. Hak dilden. Skyl jordbærrene, og nip dem, inden de skæres i skiver. Vend fennikel med dild, ærter og jordbær.

Kold persillesovs
Skyl persillen, og slyng den tør. Kom persille, kapers, citronsaft og olivenolie i en blender og k

ør til en grov pasta. Rør sammen med yoghurt, og krydr med salt og peber.

Servér rødspætteruller med sprød fennikel, kold persillesovs og nye kogte kartofler.

Frugt og grønt pr. person

Ca. 200 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1800 kJ (430 kcal). Kulhydrat 54 g. Fedt 8 g, heraf mættet fedt 2 g

UH2516