Ingredienser
- 500 g rodfrugter fx pastinakker, knoldselleri, rødbede og jord¬skokker
- 25 g gær
- 2 tsk. salt
- 1 spsk. flydende honning
- 2 dl A38 1½ %
- 2 dl vand
- 100 g grovvalsede havregryn
- 100 g fuldkornsdurummel
- ca. 350 g hvid hvedemel
- 50 g speltflager til drys
Tilberedning
1 brød
Skræl rodfrugterne og skær i tern. Kog rodfrugterne møre i vand, så det kun lige dækker. Afdryp dem godt, inden de blendes eller moses let med en gaffel. Afkøl rodfrugtmosen.
Smuldr gæren ned i en stor skål. Drys salt over og rør sammen med honning. Tilsæt A38 og vand, og rør til gæren er opløst. Tilsæt rodfrugtmos, havregryn og fuldkornsdurummel. Rør dejen sammen, og tilsæt gradvist hvid hvede. Ælt dejen godt, til den er blød og lidt klistret.
Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet et par timer.
Slå dejen sammen til et brød. Drys med speltflager, og lad brødet efterhæve ca. 30 minutter.
Tænd ovnen på 225 grader. Bag brødet i midten af ovnen i ca. 30 minutter. Afkøl brødet på en bagerist, inden det skæres i skiver.
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
Pr. 100 gram: 770 kJ (180 kcal). Kulhydrat 39 g. Fedt 2 g, heraf mættet fedt mindre end 1 g. Kostfibre 6 g/100 g. Fuldkorn 45 g/100 g
Hjerteliv0317