Ingredienser
- 200 g sorte fuldkornsris (kan erstattes af andre fuldkornsris)
- 1 stort blomkål
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk stødt spidskommen
- 1 spsk stødt koriander
- ½ tsk salt
- 75 g tørrede abrokoser
- 1 bundt koriander
- 20 g mandler
Tilberedning
Skyl risene, og kog dem som angivet på emballagen. Afdryp risene.
Del blomkål i mindre buketter. Vend blomkålsbuketterne med olie, krydderier og salt, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
Bag blomkålen i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter. Vend dem undervejs.
Vend blomkål med ris, hakkede abrikoser, hakket koriander og mandler.
TIP
I stedet for tørrede abrikoser kan du bruge rosiner.
Og er du ikke vild med koriander, så brug persille i stedet.
Frugt og grønt pr. person
190 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1421 kJ (338 kcal). Kulhydrat 61 g. Fedt 8 g, heraf mættet fedt 1 g
Hjertenyt nr. 3, 2014