Ingredienser

  • 2 æg
  • 200 g grønkål (kan erstattes af renset spinat)
  • 200 g svampe fx shiitake eller østershatte
  • 2 grønne peberfrugter
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1½ liter hønsebouillon
  • 1 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 1 spsk. østerssauce
  • 200 g fuldkornsnudler
  • 1 bundt frisk koriander

Tilberedning

Kog æggene i ca. 6 minutter, til de er smilende.
Fjern de yderste blade og stokken fra kålen. Snit kålen fint. Børst svampene rene. Snit peberfrugterne. Skær forårsløg i skiver.
Varm olien i en stor gryde, og steg kålen, til den falder lidt sammen. Tag kålen op af gryden, og tilsæt svampe og peberfrugter. Steg yderligere et par minutter. Kom kålen tilbage i gryden, hæld bouillon over, og kog op. Smagen suppen til med sojasauce, ingefær og østerssauce. Kog nudlerne som angivet på emballagen og fordel i 4 skåle. Hæld suppe og grønsager over og fordel halverede smilende æg i suppen. Drys med forårsløg og frisk koriander.

Frugt og grønt pr. person

160 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1700 kJ/425 kcal, Kulhydrat 42 g, Fedt 17 g, heraf 8 mættet fedt

Hjerteliv 4, 2019