Ingredienser
- 2 æg
- 200 g grønkål (kan erstattes af renset spinat)
- 200 g svampe fx shiitake eller østershatte
- 2 grønne peberfrugter
- 1 bundt forårsløg
- 1 spsk. olivenolie
- 1½ liter hønsebouillon
- 1 spsk. sojasauce
- 1 spsk. revet ingefær
- 1 spsk. østerssauce
- 200 g fuldkornsnudler
- 1 bundt frisk koriander
Tilberedning
Kog æggene i ca. 6 minutter, til de er smilende.
Fjern de yderste blade og stokken fra kålen. Snit kålen fint. Børst svampene rene. Snit peberfrugterne. Skær forårsløg i skiver.
Varm olien i en stor gryde, og steg kålen, til den falder lidt sammen. Tag kålen op af gryden, og tilsæt svampe og peberfrugter. Steg yderligere et par minutter. Kom kålen tilbage i gryden, hæld bouillon over, og kog op. Smagen suppen til med sojasauce, ingefær og østerssauce. Kog nudlerne som angivet på emballagen og fordel i 4 skåle. Hæld suppe og grønsager over og fordel halverede smilende æg i suppen. Drys med forårsløg og frisk koriander.
Frugt og grønt pr. person
160 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
1700 kJ/425 kcal, Kulhydrat 42 g, Fedt 17 g, heraf 8 mættet fedt
Hjerteliv 4, 2019