Ingredienser

  • 1 kg rabarber
  • 100 g sukker

Tilberedning

2 glas

Rabarbersmør
Rens rabarberne, skær enderne af, og skær dem i mindre stykker.
Kog rabarberne forsigtigt op i en gryde med et par spsk. vand i bunden. Skru op for varmen, rør ofte, og kog indtil næsten al væden er kogt væk, og rabarberne er kogt helt ud til en tyk grød.
Smag rabarberne til med sukker. Blend rabarberne til en helt cremet og ensartet konsistens.
Kom cremen på glas, og køl dem af.

TIP
Smør rabarbersmøret på godt fuldkornshvedebrød, hvor det fungerer som smør og marmelade på én gang.

Frugt og grønt pr. person

Frugt og grønt pr. spsk.: Ca. 25 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

Energi pr. spsk.: 70 kJ (20 kcal). Kulhydrat 3 g. Fedt 0 g, heraf mættet fedt 0 g

Ude og Hjemme, uge 22, 2016