Ingredienser

Rabarberis
  • 600 g rabarber
  • 175 g sukker
  • 2½ dl minimælk
Tilbehør
  • 500 g jordbær
  • 200 g hindbær

Tilberedning

Skær rabarberne i små stykker, og kom dem i en gryde med 3 spsk. vand i bunden. Kog op under låg, og kog til rabarberne er møre. Rør sukkeret i, og lad rabarberne køle af. Kom rabarberkompotten i en flad plasticbeholder, og frys den ned. Bræk den frosne rabarberkompot i stykker (måske skal den tø lidt op først), og kom den i en foodprocessor. Blend med mælk til en blød is. Kom eventuelt isen i glas, og servér med det samme som softice, eller kom isen i en beholder, og stil den i fryseren igen i ½-1 time, til den er fast nok til at kugle op.

Servér med friske jordbær og hindbær.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 150 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

700 kJ (160 kcal). Kulhydrat 37 g. Fedt 1 g, heraf mættet fedt >0,5 g

UH2116