Ingredienser

Råbuk steg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • 400 g råbuk-filet, -inderlår, -tykkam eller -klump
  • salt og peber
Balsamico
  • ½ dl balsamico
  • ¼ tsk. cayennepeber
  • 100 g champignon
  • 2 stilke bladselleri
Appelsindampet sommerkål
  • 2 ubehandlede appelsiner
  • 25 g pinjekerner
  • 400 g sommerkål
  • 1 spsk. olivenolie
  • 8 stilke frisk rosmarin eller oregano
  • salt
  • 25 g parmesan
  • 1 lille bundt bredbladet persille
Tilbehør
  • 8 skiver fuldkornsbrød, 400 g

Tilberedning

Råbuk steg
Varm oliven op på en pande sammen med hele, upillede fed hvidløg. Brun kødet godt på alle sider i olien. Krydr stegen med salt og peber, læg den i et lille ildfast fad og steg den ca. 15 minutter i ovnen ved 180 grader. Centrumtemperaturen skal være 55 grader, når stegen er rød som roastbeef. Lad stegen køle af til stuetemperatur.

Balsamico
Kog balsamico og cayennepeber ind til det halve og lad det køle af.

Skær champignon og bladselleri i meget tynde skiver.

Appelsindampet sommerkål
Skær skallen af den ene appelsin med en skrællekniv uden at få det hvide med. Skær skrællen i tynde strimler. Pres saften ud af begge appelsiner. Brun pinjekernerne i en stor gryde uden fedtstof, til de er brune på alle sider. Tag dem op. Skær kålen i 1 cm tynde strimler. Varm olien op i gryden og svits kålen heri, uden at den tager farve. Tilsæt rosmarin eller oregano, appelsinskal og -saft og kog kålen godt igennem. Smag den til med salt.

Skær kødet i tynde skiver og dryp balsamicoen herover. Fordel champignon og bladselleri over kødet. Drys med groftrevet parmesan og hakket persille og dryp med 1 spsk. olivenolie.

Servér kødet til den appelsindampede sommerkål og brød.

TIP
Råbuk er den eneste slags vildt, der er sæson for om sommeren. I stedet for råbuk kan du fx bruge roastbeef, lammefilet eller vildt fra frost.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 175 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2500 kJ (600 kcal). Kulhydrat 50 g, Fedt 22 g, heraf mættet fedt 5 g

UH2511