Ingredienser

Pastasauce
  • 3 porrer
  • ½ savojkål
  • 400 g hakket oksekød, højst 10 % fedt
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 1 potte basilikum
  • salt og peber
Tilbehør
  • 500 g frisk fuldkornspasta
  • 70 g friskrevet parmesan
  • chilisauce

Tilberedning

Pastasauce
Skær porrerne i ringe. Snit savojkålen fint. Brun kødet i olie i en gryde. Tilsæt porrer og savojkål, og steg det med kødet i et par minutter. Tilsæt lidt vand, og damp det hele sammen, til grønsagerne er møre. Hak hvidløget fint og basilikum groft, og kom begge dele i gryden. Smag det hele til med salt og peber.

Kog pastaen i en stor gryde letsaltet vand i det antal minutter, som er angivet på emballagen. Lad pastaen dryppe af, og vend den med kødsaucen. Drys med revet, frisk parmesan ved servering.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 175 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2800 kJ (660 kcal). Kulhydrat 76 g. Fedt 22 g, heraf mættet fedt 7 g

Ude og Hjemme, uge 45, 2016
Ude og Hjemme