Ingredienser

Grønkålscreme
  • 100 g hakket grønkål fra frost
  • 1½ dl syrnet fløde 9 %
  • 1 spsk. fedtreduceret mayonnaise
  • 1 fed hvidløg
  • salt og peber
Pariserbøf
  • 500 g tatarkød, 2-5 % fedt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 4 tykke skiver groft hvedebrød
  • 100 g syltede rødbeder
  • 2 løg
  • 1 lille stykke frisk peberrod, efter behag
  • 4 spsk. kapers
Tilbehør
  • 1 bakke karse

Tilberedning

Grønkålscreme
Optø grønkålen og vrid den fri for vand. Rør syrnet fløde med mayonnaise, presset hvidløg og grønkål. Smag cremen til med salt og peber.

Pariserbøf
Form kødet til hakkebøffer og krydr dem med salt og peber. Varm olien på en pande og steg bøfferne ved høj varme i ca. 2 minutter på hver side. Bøfferne skal have stegeskorpe, men kan efter temperament og behag være rå indeni.

Rist brødene på begge sider. Hak rødbeder og løg. Riv peberroden.

Anret brødene med grønkålscreme, bøf, rødbeder, løg, peberrod og kapers. Pynt med karse.

TIP
Tatarkød kan erstattes af magert hakket oksekød.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 90 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2000 kJ (500 kcal). Kulhydrat 31 g. Fedt 22 g, heraf mættet fedt 7,5 g

UH1412