Ingredienser
Panzanellasuppe- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 1 kg modne tomater
- 1 l vand eller grønsagsbouillon
- 3 skiver daggammelt hvedebrød, gerne fuldkornsbrød, 150 g
- 1 bundt basilikum eller oregano
- salt og peber
- 25 g friskrevet parmesan
- 8 skiver fuldkorns hvedebrød, 400 g
Tilberedning
Hak løg og hvidløg, og svits det i olien i en stor gryde. Skær tomaterne i grove tern, bland dem i løgene, og svits dem ved høj varme i ca. 5 minutter under omrøring, til de begynder at dufte og afgive væde. Tilsæt vand eller bouillon, og kog suppen i 20 minutter. Bryd brødet i mindre stykker, og kog det i suppen i 5 minutter, til det opløser sig lidt og jævner suppen. Hak basilikum eller oregano groft, kom det i suppen, og smag den til med salt og peber.
Servér suppen med groftrevet parmesan til at drysse over og brød ved siden af.
Frugt og grønt pr. person
330 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
2194 kJ (522 kcal). Kulhydrat 94 g. Fedt 11 g, heraf mættet fedt 3 g
Ude og Hemme, uge 36, 2013