Ingredienser

Gulerødder med spidskommen
  • 4 store gulerødder
  • 1 dl vand
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 fed hvidløg
  • salt
Ovnbagt sej
  • 1 fennikel
  • 500 g mørk- eller lyssejfilet
  • 1 tsk. karry
  • salt
  • 1 limefrugt
Mynteyoghurt
  • 1 håndfuld mynteblade
  • 3 dl letmælksyoghurt
  • salt og peber
Tilbehør
  • 4 dl. fuldkornscouscous, 300 g

Tilberedning

Gulerødder med spidskommen
Flæk gulerødderne og skær dem i ½ cm tykke skiver på skrå. Kog gulerødderne op med vand og olie. Kog dem uden låg til al vandet er kogt væk, tilsæt spidskommen og presset hvidløg og steg gulerødderne under omrøring i 1 minut. Smag til med salt.

Ovnbagt sej
Skær fenniklen i papirtynde skiver, bred dem ud i bunden af et ovnfast fad og dryp med ½ dl vand. Skær sejfileten i 4 stykker og drys dem med karry. Læg fisken oven på fenniklen og krydr fisk og fennikel med salt. Læg en skive lime på hvert stykke fisk og stil fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 12 minutter.

Mynteyoghurt
Hak myntebladene groft. Rør yoghurten med mynte og smag til med salt og peber.

Kog couscoussen som angivet på emballagen og servér den til den ovnbagte sej og gulerødderne med mynteyoghurten.

TIP
I stedet for sej kan du bruge alle andre fisk i torskefamilien, fx kuller, kulmule, torsk, brosme, lange og hvilling samt laks eller ørred.

 

Frugt og grønt pr. person

Ca. 140 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2100 kJ (500 kcal). Kulhydrat 62 g. Fedt 8 g, heraf mættet fedt 2 g

UH1812