Ingredienser

Orientalsk gulerodssuppe
  • 2 løg
  • 8 gulerødder, 750 g
  • 1 kartoffel, ca. 100 g
  • 2 stilke citrongræs
  • 1 rød chili
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk revet ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 1 liter lys bouillon, fx grønsags-, hønse- eller kalvebouillon
  • salt og peber
Fennikelcroutoner
  • 200 g groft hvedebrød
  • 1 spsk olie
  • 1 tsk stødt fennikel
Tilbehør
  • 2 gulerødder
  • 1 bundt frisk koriander
  • 8 skiver groft brød, 400 g

Tilberedning

Orientalsk gulerodssuppe
Hak løgene. Skræl gulerødder og kartoflen og skær dem i tern.

Pil de yderste blade af citrongræsstænglerne og hak selve stilkene fint. Flæk chilien, fjern kernerne og hak chilien fint. Pres hvidløgene. Varm olien i en gryde og svits løgene. Tilsæt gulerødder, kartofler, citrongræs, chili, ingefær og hvidløg. Lad det hele stege et par minutter. Hæld bouillon ved grønsagerne og lad dem simre under låg ved svag varme i ca. 20 minutter, til de er møre.

Tag gryden af varmen og blend suppen, til den er helt ensartet. Er suppen for tyk, spædes med lidt varm bouillon. Smag suppen til med salt og peber.

Fennikelcroutoner
Tænd ovnen på 180 grader. Skær brødet i tern og vend dem med olie og fennikel. Fordel brødcroutonerne på en bageplade beklædt med bagepapir og rist croutonerne i ovnen i 3-5 minutter, til de er sprøde.

Skræl gulerødderne og skær dem i tynde strimler med kartoffelskrælleren. Hak koriander.

Servér suppen med gulerodsstrimler, koriander, fennikelcroutoner og groft brød.

Frugt og grønt pr. person

327,8 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2578 kJ (613,9 kcal). Kulhydrat 112,8 g. Fedt 13,4 g, heraf mættet fedt 2,3 g

UH4511