Ingredienser

  • 1 fennikel
  • 200 g ribbet grønkål
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. tørret timian
  • 2 dåser cherrytomater
  • 600 g torskefilet uden skind og ben
  • ½ tsk. flagesalt
  • peber
  • 50 g salattern 5+
  • 1 bundt brøndkarse, persille eller basilikum
Tilbehør
  • 200 g perlebyg

Tilberedning

Tænd ovnen på 200 grader. Skær fennikel i tern. Hak grønkålen. Hak løget, og pres hvidløget. Varm olien i en pande med tilhørende låg, som tåler at komme i ovnen. Svits løg og hvidløg, og tilsæt dernæst fennikel, kål og timian, og steg yderligere et par minutter. Kom cherrytomater på panden og vend rundt. Skær torsk i portionsstykker. Lav små fordybninger i tomatsaucen, og læg torsken i. Krydr med salt og peber, og læg låg på. Stil panden i ovnen i 10-12 minutter, til fisken deler sig let i flager, når du trykker på den med en finger.

Skyl perlebyg og kog som angivet på embal­lagen.

Tag panden ud af ovnen og drys med smuld­ret salattern. Top med brøndkarse, persille eller basilikum og servér med kogt perlebyg.

 

Frugt og grønt pr. person

300 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1800 kJ/450 kcal. Kulhydrat 40 g. Fedt 7 g, heraf 1 g mættet fedt

HJERTELIV0119