Ingredienser

  • 1 løg
  • 1 rød chili
  • 1 peberfrugter
  • 4 gulerødder
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 50 g pancetta i tern (kan erstat¬tes med bacon)
  • 400 g hakket oksekød 5 %
  • 2 tsk. oregano
  • 2 tsk. rosmarin
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dl oksebouillon
  • 2 dl dl rødvin
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • 300 g små fuldkornspasta
  • 1 tsk. salt
  • Peber
  • Lidt ekstra oksebouillon
  • 200 g spinat
  • 100 g ricotta

Tilberedning

Hak løget. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Skær peberfrugt i små tern. Skræl gulerødderne, og skær dem i tern. Pres hvidløgene.

Varm olien i en gryde og svits løg, presset hvidløg, chili, peber­frugt og gulerødder, uden at det tager farve. Tilsæt pancetta og steg yderligere et øjeblik. Tilsæt kødet, og brun det godt. Kom krydderier, hakkede tomater, okse­bouillon, rødvin og balsamicoeddike i gryden, og rør i saucen. Lad saucen simre ved svag varme under låg i ca. 15 minutter.

Tilsæt pasta og kog, til den er al dente, spæd gradvist til med bouillon, indtil saucen er kogt godt ind. Smag til med salt og peber.

Skyl spinaten, slyng den tør og hak den groft og vend i kødsaucen, til den falder sammen. Servér med ricotta.

 

 

Frugt og grønt pr. person

275 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2600 kJ/600 kcal. Kulhydrat 65 g. Fedt 15 g, heraf 5 g

HJERTELIV0119