Ingredienser

  • 200 g oliven, uden sten
  • 50 g bløde soltørrede tomater
  • ½ dl olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 20 g mandler
  • saft af ½ citron
  • ½ tsk. flagesalt
  • peber

Tilberedning

1 glas, ca. 175 g

Kom oliven i en blender eller minihak­ker sammen med soltørrede tomater, olivenolie, presset hvidløg, hakkede mandler og citronsaft. Blend det sammen til en ensartet smørbar kon­sistens og smag til med flagesalt og peber.

Kom tapenaden i et glas med låg og opbevar på køl.

Brug tapenaden på ristet fuldkorns­brød eller vend den med fuldkornspasta.

 

Frugt og grønt pr. person

Pr. 100 gram: 15 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

Pr. 100 gram: 1100 kJ/250 kcal. Kulhydrat 10 g. Fedt 24 g, heraf 3 g mættet fedt

Hjerteliv nr. 4, 2021