Ingredienser
- 200 g oliven, uden sten
- 50 g bløde soltørrede tomater
- ½ dl olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 20 g mandler
- saft af ½ citron
- ½ tsk. flagesalt
- peber
Tilberedning
1 glas, ca. 175 g
Kom oliven i en blender eller minihakker sammen med soltørrede tomater, olivenolie, presset hvidløg, hakkede mandler og citronsaft. Blend det sammen til en ensartet smørbar konsistens og smag til med flagesalt og peber.
Kom tapenaden i et glas med låg og opbevar på køl.
Brug tapenaden på ristet fuldkornsbrød eller vend den med fuldkornspasta.
Frugt og grønt pr. person
Pr. 100 gram: 15 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
Pr. 100 gram: 1100 kJ/250 kcal Protein 4 g Kulhydrat 10 g Fedt 24 g, heraf 3 g mættet fedt
Hjerteliv nr. 4, 2021