Ingredienser

  • 2 oksebøffer, ca. 400 g
  • salt og peber
Dressing
  • 1 dl kokosmælk light
  • 1 spsk rapsolie
  • 2 tsk Sambal Oelek (chilipasta)
  • 1 spsk frisk ingefær
  • 2 hjertesalat eller miniromainesalat
  • 4 gulerødder
  • 1 bundt forårsløg
  • 150 g sukkerærter
  • 1 bundt grønne asparges, 500 g
  • 1 bundt frisk koriander
Tilbehør
  • 4 tykke skiver groft hvedebrød, 300 g

Tilberedning

Krydr bøfferne med salt og peber og steg dem på en grillpande i ca. 3 minutter på hver side, afhængigt af tykkelse og af, hvor rødt du ønsker kødet. Tag kødet af panden og køl det af.

Dressing
Ryst dåsen med kokosmælk, inden du åbner den. Varm olien i en lille gryde og tilsæt Sambal Oelek, revet ingefær og kokosmælk. Rør i dressingen, mens den koger ind til det halve. Tag gryden af varmen og afkøl dressingen.

Skyl salaten og slyng den tør. Skræl gulerødderne og skær dem i strimler med en kartoffelskræller. Snit forårsløg og sukkerærter.

Knæk den nederste træede ende af aspargesene, skær dem i stykker på ca. 2 cm og kog dem i 1 minut i letsaltet vand. Hæld dem i en sigte og skyl dem med rigeligt koldt vand. Lad dem dryppe godt af.

Vend salat med gulerødder, forårsløg, sukkerærter og asparges. Skær kødet i skiver og fordel det i salaten. Dryp dressingen over og top med koriander. Servér salaten med groft brød.

TIP
Resten af kokosmælken kan fryses. Frys den evt. i mindre portioner.

 

Frugt og grønt pr. person

319 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

2080 kJ (495 kcal). Kulhydrat 61 g. Fedt 15 g, heraf mættet fedt 3,6 g

UH2311