Ingredienser
- 50 g blandede nødder, fx mandler, hasselnødder og valnødder
- 50 g tørrede abrikoser
- 50 g tørrede figner
- 100 g sukker
- 100 g mørk sirup
- 50 g peanutbutter
- 200 g havregryn
- 50 g græskarkerner
Tilberedning
Ca. 18 stk.
Tænd ovnen på 160 grader.
Hak nødderne. Skær abrikoser og figner i meget små stykker.
Kom sukker, sirup og peanutbutter i en lille gryde og kog op ved svag varme. Tilsæt havregryn, nødder, kerner og tørret frugt. Tag gryden af varmen og rør godt rundt. Fordel massen i en lille ildfast form cirka 20×30 cm foret med bagepapir.
Glat overfladen med håndfladen og bag i cirka 30 minutter.
Afkøl helt før den skæres i 18 stykker.
Frugt og grønt pr. person
8,3 g
Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet
624 kJ (149 kcal). Kulhydrat 23 g. Fedt 6 g, heraf mættet fedt 1 g
Hjertenyt nr. 4, 2012