Ingredienser

  • 50 g blandede nødder, fx mandler, hasselnødder og valnødder
  • 50 g tørrede abrikoser
  • 50 g tørrede figner
  • 100 g sukker
  • 100 g mørk sirup
  • 50 g peanutbutter
  • 200 g havregryn
  • 50 g græskarkerner

Tilberedning

Ca. 18 stk.

Tænd ovnen på 160 grader.

Hak nødderne. Skær abrikoser og figner i meget små stykker.

Kom sukker, sirup og peanutbutter i en lille gryde og kog op ved svag varme. Tilsæt havregryn, nødder, kerner og tørret frugt. Tag gryden af varmen og rør godt rundt. Fordel massen i en lille ildfast form cirka 20×30 cm foret med bagepapir.

Glat overfladen med håndfladen og bag i cirka 30 minutter.

Afkøl helt før den skæres i 18 stykker.

Frugt og grønt pr. person

8,3 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

624 kJ (149 kcal). Kulhydrat 23 g. Fedt 6 g, heraf mættet fedt 1 g

Hjertenyt nr. 4, 2012